ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Jongetje ziet zijn ouders en broer verongelukken in een vulkanische krater

Soms doet men er als ouder goed aan om eigen kinderen zeer goed in het oog te houden…
door Tsenne Kikke - dinsdag 12 september 2017 23:15

Vandaag las ik het volgende...

"Drie leden van een Italiaans gezin zijn om het leven gekomen in een vulkaan tijdens hun vakantie in Napels. De ouders verloren hun elfjarige zoon even uit het oog, met dramatische gevolgen."

Maar, toen ik de foto's ervan zag, wist ik dat ze niet in een vulkaan waren gevallen, maar in één van de vele vulkanische Solfatara kraters van Pozzulao, nabij Napels.

De Solfatara zélf is wel degelijk een vulkaan, en toeristen kunnen de Campi Flegeri, de 'Brandende velden' bezoeken. De vulkaan is niet echt actief, maar heeft nog wel vele solfataren, een naar de vulkaan vernoemd type van fumarolen, zijnde: actieve gebieden, waarbij de uitgestoten gassen of dampen sterk zwavelhoudend zijn, zoals zwaveldioxide of zelfs zwaveltrioxide, waterstofsulfide - of, het dampvormige zwavel zelf.

Hieronder enkele prachtige beelden van de vulkaan, en van de Brandende Velden, door een drone gemaakt...

Maar de toegang tot sommige gebieden wordt ten strengste verboden. Doch, ondanks dat verbod, kon een elfjarig kind zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, en viel vandaag onmiddellijk flauw nadat hij de gassen had opgesnoven.

Toen zijn ouders hem zagen flauwvallen, schoot eerst de vader hem ter hulp, en de moeder volgde zijn voorbeeld. Maar toen ze hun zoon op zijn benen trachtten te helpen, zakte de weke grond plots onder hun voeten weg. Daarop vielen ze met z'n gedrieën in de bijna 3 meter diepe krater, onderaan gevuld met heet slijk en kokend water. Natuurlijk overleefden ze het niet. De zevenjarige zoon, die achterbleef; zag het allemaal vanop een afstand gebeuren, en leeft dus nog.

Brandweermannen haalden zowel het lichaam van de 45-jarige Massimiliano Carrer, als die van zijn 42-jarige vrouw Tiziana Zampella, evenals die van hun zoontje, allemaal woonachtig in Meolo nabij Venetië, uit de krater.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht