ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

IT zorgt er misschien voor dat men van rode ballonnen doodsbang kan worden

De eerste IT-trailer haalde in 24 uur tijd maar liefst 197 miljoen views.
door Tsenne Kikke - zaterdag 9 september 2017 20:32

De gloednieuwe versie van Stephen King’s legendarisch boek uit 1986, waarin werd bevestigd dat clowns even eng zijn als jij je altijd hebt voorgesteld, spreekt alle mensen aan die van griezelfilms houden.

Anderzijds komt 'IT' niet ten goede aan clowns die in hospitalen, scholen, circussen, en zo meer optreden, en aan meerdere mensen een coulrofobie kan bezorgen, zijnde: de angst voor clowns.

De moordlustige clown Pennywise beschikt op de één of andere manier de gave om mensen, vooral kinderen, naar rioolputten te lokken. Ook op het internet doet hij het via het aanbieden van een pizza, taco's, of 'Game of Thrones - Season 7'...

In het boek van Stephen King lokt de clown onschuldige kinderen naar afgelegen plekken, om ze vervolgens met eigen tanden in stukken te scheuren, en op te eten. Het is aan een groep van jonge kinderen om de clown uit te schakelen.

Volgens enkelen, die de kans verkregen om een premièrevoorstelling bij te wonen, is het een film die je op de rand van de stoel doet zitten. Vooral Bill Skarsgård als 'Pennywise' jaagt jou angst aan. Kortom: naar het schijnt is 'IT' nachtmerriemateriaal van de bovenste plank. Op IMDb verkreeg de film een score van 8,3.

Het enige verwijt dat aan deze film wordt gemaakt is het tempo. Sven Rietkerk kon het zeer goed verwoorden met: "Toch voelt IT hier en daar niet aan als een echte horrorfilm. Het lijkt meer op een kermisattractie zelf, waarbij je in een bootje stapt om vervolgens door het spookhuis te varen. Het ene moment is er plaats voor spanning, terwijl je op het andere moment het idee hebt dat je naar een kinderserie aan het kijken bent. Het enige wat ervoor zorgt dat het een volwassen film is, zijn de wat expliciet in beeld gebrachte verwondingen.

IT is een heerlijk vermakelijke horrorfilm. Vooral door het acteer- en filmwerk wordt de film naar een hoger niveau getild. Het is jammer dat de film af en toe stil lijkt te vallen en de schrikmomenten zijn spaarzaam.

Misschien niet de engste film van 2017, maar zeker wel een van de meest sfeervolle horrors die we in een lange tijd hebben gezien."

In elk geval: als je aan een rioolput in de goot van de straat een rode ballon ziet zweven, weet je dat Pennywise op jou te wachten staat.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht