ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een man uit New York wordt belaagd door de geest van een kwaadaardig kind

Sommige mensen zijn niet goed bij hun hoofd.
door Tsenne Kikke - dinsdag 12 september 2017 21:30

Enorm veel mensen hebben last van hun eigen verbeeldingswereld, waardoor ze aan waanvoorstellingen kunnen lijden. En, van zodra iemand daar mee opgezadeld zit, is het bijna onmogelijk om die wanen uit het hoofd weg te praten.

Doch, zolang er geen afwijkend gedrag mee gemoeid is; zoals, bijvoorbeeld, een individueel en sociaal gedrag, waarbij men anderen schade kan berokkenen, doet men er goed aan om naar de verhalen van de persoon te luisteren, het spel mee te spelen..., in de hoop dat het ooit weleens zal wegebben.

Zo las ik onlangs het verhaal van Adam Ellis, een man uit New York, die bij hoog en laag blijft beweren dat de geest van een kwaadaardig kind in zijn huis rondwaart. En, om anderen daarvan te overtuigen, kwam hij onlangs met camerabeelden op de proppen.

Hij had daarvoor in zijn woonkamer een bewakingscamera geïnstalleerd, en liet die enkele dagen draaien om alles wat bewoog op te nemen. Voor vele lezers waren die beelden 'mysterieus', en leken ze wel degelijk 'te bewijzen' dat er iets vreemds aan de hand is. Niet in zijn hoofd, maar in zijn appartement. Doch ook het zoveelste bewijs dat je aan bepaalde mensen alles en nog wat kunt wijsmaken.

Wat vooraf ging...

Alles begon 7 op augustus van vorige maand. Adam Ellis stuurde toen via Twitter de eerste berichten over een vermeend spook, - dat hij 'Dear David' noemde, en dat nu in zijn zou flat ronddwalen.

Adam, die zijn brood verdient als illustrator, maakte na een droom een tekening van een piepjong spook met een misvormd hoofd, met een ferme deuk aan de linkerzijde. Het zat in de hoek van de kamer in een groene schommelstoel.

"Een tijdlang staarde hij gewoon naar mij," vertelde Adam, "maar plots stond hij op en schuifelde in de richting van mijn bed. Ik kon me niet bewegen, omdat ik geparalyseerd was (ik lijd namelijk aan slaapverlamming). Vlak voordat hij mijn bed bereikte, gaf ik een gil en werd ik wakker."

Enkele dagen later verkreeg Adam een nieuwe droom, waarin hij in een bibliotheek stond, en een meisje hem over 'Dear David' het volgende vertelde: "Hij is dood, en verschijnt enkel rond middernacht. Je mag hem twee vragen stellen, ... indien je de vragen met de woorden 'Dear David' inleidt. Maar, tracht nooit een derde vraag aan hem te stellen, want dan zal hij jou doden."

Enkele dagen later verscheen Dear David opnieuw in zijn droomwereld, en Adam raapte zijn moed bij elkaar om hem enkele vragen te stellen...

Gelukkiglijk kwam het appartement, dat boven die van hem lag, vrij, en kon hij naar daar verhuizen. Dear David liet hem dan ook een tijdlang met rust, maar nu vermoedt Adam dat hij uit zijn droomwereld is gestapt en in de reële wereld vertoeft, omdat zijn katten voor zes nachten op rij gewoonweg naar de voordeur zaten te staren..., en wel omstreeks middernacht.

Bovendien bleven er zonderlinge dingen gebeuren. Zo werd hij bijvoorbeeld plots wakker met onverklaarbare blauwe plekken nadat hij had gedroomd dat Dear David hem door een verlaten pakhuis sleurde, en hij werd te pas en te onpas overvallen door vreemde gevoelens. Elke avond, nadat zijn katten post hadden gevat bij de voordeur, kreeg hij verschillende oproepen van een anoniem nummer... Spoken kunnen dus ook al bellen? :-)

Nu deelde de man echter ‘harde’ bewijzen om zijn lugubere bewering te staven: een video, gemaakt met een beveiligingscamera, waarin niet alleen zijn kat op september jongstleden een erg vreemd gedrag vertoonde, maar waarop ook te zien is hoe een glas plots bewoog, zonder dat er iemand in de kamer aanwezig was. :-)

“Het is opnieuw gebeurd," schreef Ellis vorige week dinsdag op Twitter. De man focuste zich vooral op het gedrag van één van zijn katten die “raar doet en over iets onzichtbaar springt”, totdat hij iets extra zonderling had gezien: “Het groene glas op de koffietafel verschuift...,” voegde hij eraan toe. “Ik kan gewoon het gevoel niet kwijtraken dat er iets ronddwaalt in mijn appartement," aldus Adam.

Toegegeven: er gebeuren onverklaarbare dingen in zijn hoofd. Misschien zal hij er binnenkort - als striptekenaar - een beeldverhaal over publiceren, wie weet?...

Bronnen: GVA.be - Twitter - the Sun & Et cetera

Enkele weken geleden maakte ik het zélf mee. In een nare droom werd ik door een man vastgegrepen. Hij hield mijn arm vast en deed me pijn, waardoor ik wakker schrok, om voor mezelf vast te stellen dat ik met mijn rechterhand in mijn linker pols hard aan het knijpen was....

Ik kan jou garanderen dat het een stom zicht was, maar gelukkiglijk was het een eenmalig gebeuren in mijn leven. Ook al eens zoiets meegemaakt?... :-)

Wat Adam betreft...: er zijn mensen die hem volgen, en een gehele studie maken van al dat 'griezelige' gebeuren. Er geloof aan hechten zelfs...

Feit is: Dear Adam is niet de énige, die met het paranormale te maken heeft. Zien, is geloven! :-)

Er kwam geen varken, maar een kat met een lieve snuit,
en het vertelseltje was uit
.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht