ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: over iemand die een uitleg over Gurdjieff's leer trachtte te geven

Interesse in Zelf-kennis?…
door Tsenne Kikke - woensdag 13 september 2017 6:01

Over Kundalini worden er zeer veel verhalen geschreven waarvan geen woord gegarandeerd de waarheid is. Maar, van zodra mensen het toch willen geloven, en ermee gaan experimenteren, zullen zij - via een vorm van zelfhypnose - zichzelf in een nog diepere slaap loodsen.

Gurdjieff had nu eenmaal de gewoonte om de zogenaamde 'Ware Kennis' voor gewone stervelingen heel diep te verbergen. Daarom bracht hij metaforische verhalen - opdat zij, die over een klein beetje bewustzijn beschikken - en, na alles voor een derde maal te hebben gelezen, misschien achter de woorden zouden kunnen lezen.

Anders gezegd: indien je de dingen, die Gurdjieff schreef letterlijk opneemt, verdwaal je in een dichte mist; een iets, waarin hij zich kon verkneukelen, ... den deugniet. :-)

Hieronder is een filmpje, die jou, bijvoorbeeld, meer vertelt over 'kundalini', de 'kundabuffer', de 'Wet van Zeven', 'Beëlzebub', 'Voeding voor de Maan', en zo meer. Ik geef de man een 3 op 10.

Neem de uitleg, die hij geeft dus gerust met een korreltje zout, maar sommige dingen liggen dichtbij de zaken die Gurdjieff aan ons wilde overdragen, vooral de enkele woorden die de man uit het filmpje luidop uit Gurdjieff's boek voorleest. :-)

Kortom: indien je in Zelfkennis - zijnde: 'Het Kennen van het Ware Zelf' binnenin het stoffelijke lichaam - geïnteresseerd bent, tracht er tijdens het aanhoren iets voor jezelf uit te halen.

In elk geval bewijst deze videoclip voor de zoveelste maal dat 'Beëlzebub's verhalen aan zijn kleinzoon' niet voor gewone stervelingen is weggelegd. :-)

Interesse om één van de meest belangrijke hoofdstukken uit Gurdjieff's Bijbel te aanhoren? ... :-)

Beelzebub`s Tales to His Grandson - Chapter 39

En, heb je er iets aan gehad?...

Aan de eclectici: Luister 3x gewoonweg naar de muziek die bij de 'Fifth obligatory Movement' behoort, en laat het in jouw 3 breinen resoneren...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht