ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In het Spaanse Mataró moeten hondenbezitters naast hondendrollen nu ook pis opruimen

Wanneer gaan ze de straten in onze gewesten ietwat proper houden?
door Tsenne Kikke - donderdag 13 juli 2017 22:55

Wildplassen is in het algemeen verboden, behalve voor dieren, waaronder paarden, honden en katten, bijvoorbeeld. Toch is urineren op straat onhygiënisch en een ware vuiligheid.

Honden plassen in voortuinen, op stoepen, tegen gevels van huizen, bankstellen, wielen van auto's, noem maar op. En, als het een beetje warm is, begint dat te stinken, vooral reuen kunnen een stinkende pis achterlaten. Kattenpis is natuurlijk even vies om op te snuiven. Bovendien sproeien ze, maar katten worden niet aan leibanden gehouden, en worden dus gepardonneerd.

Paarden laten machtige drollen achter, maar berijders ervan rijden nog niet met poepzakken in hun zakken rond en dragen onderweg ook geen schop op de rug. Wat hondendrollen betreft, kunnen we wel zeggen dat de meesten ervan uit het straatbeeld zijn verdwenen. Maar, hoe ver staat het met het opruimen van hondenpis?

Eigenaars van honden zullen het niet graag lezen, doch in Spanje is er al één stad die daar iets aan wil doen.

Naast plastic zakjes om drolletjes in op te vangen, kunnen hondenbezitters maar beter ook ander materiaal meenemen. In de Spaanse stad Mataró moeten ze sinds kort immers ook de plas van hun viervoeters opruimen. Doe je dat niet? Dan mag je een boete van maar liefst 750 euro verwachten.

Het is heet in Mataró, een stadje in de buurt van Barcelona. Daarom hebben de leden van de gemeenteraad unaniem besloten dat honden ook geen plasje mogen achterlaten in de straten, want dat stinkt enorm. Hondeneigenaars moeten daarom de straaltjes vanaf nu opruimen. "Schoner en hygiënischer," zo klinkt het.

Maar hoe doe je dat dan? Een drolletje kan je immers nog opnemen met een zakje, maar plas opvangen lijkt wat minder vanzelfsprekend. Het gemeentebestuur raadt daarom aan om steeds een flesje water op zak te hebben. Niet om op te drinken tijdens de hitte, maar om het plasje weg te spoelen tot in de riolen.

Dat is niet het enige wat er verandert voor de honden en hun baasjes. In dezelfde plaatselijke verordening liet de gemeenteraad weten dat de viervoeters tussen 21 uur en 8 uur niet op plaatsen mogen zijn waar andere mensen er last van kunnen hebben.

Men heeft het ditmaal over geluidshinder, zoals: aanhoudend hondengeblaf, geschreeuw, gekrijs, of andere geluiden. Zo mogen lawaaimakende dieren dus niet op terrassen, balkons, patio’s, en andere open ruimten  verblijven of slapen, want dan zouden ze geluidsoverlast kunnen veroorzaken.

Bovendien moeten honden er ook minstens tweemaal per dag een wandelingetje kunnen maken, een chip hebben en geregistreerd zijn.

Voor mensen, die aldaar een eigendom bezitten, kan het nu misschien ietwat moeilijk worden; huurders, daarentegen, kunnen zich uit de voeten maken door de verhuizen...

Maar, wat denk jij ervan? Ik heb het over hondenpis wegspoelen.

Bron: Nieuwsblad.be

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht