ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Glutenvrije hosties blijven deel uitmaken van het godsdienstige 'Ritueel Kannibalisme'

Over kanaal-zijn, zegenen, geestelijken, hosties, zelfkennis, Gurdjieff, en zo meer…
door Tsenne Kikke - zaterdag 8 juli 2017 23:46

Het Vaticaan houdt niet enkel en alleen het 'Ritueel Kannibalisme' in stand, maar duldt ook geen glutenvrije hosties.

In een brief, gericht aan de bisschoppen, heeft het Vaticaan de regels voor het gebruik van hosties en miswijn tijdens eucharistievieringen verduidelijkt. De Heilige Stoel sprak zich daarbij uit tegen hosties die volledig glutenvrij zijn. Hosties, die met genetisch gemanipuleerde organismen gemaakt zijn, kunnen dan weer wel.

De richtlijn was volgens kardinaal Robert Sarah, die bevoegd is voor de kerkdiensten en de sacramenten, nodig omdat de priesters hun hosties en wijn tegenwoordig niet meer enkel bij de religieuze gemeenschappen aankopen.

"Vandaag de dag worden ze ook verkocht in supermarkten, in andere winkels en op internet," staat er in de brief vermeld. Daarom is het nodig om opnieuw enkele regels te benadrukken die een ‘absoluut respect’ voor de Bijbelse voorschriften waarborgen.

Zo wordt beklemtoond dat de hosties, zijnde: het lichaam van Christus, geen zuurdesem mogen bevatten en enkel uit tarwe mogen bestaan. Het toevoegen van andere producten, zoals fruit, suiker of honing, is dan ook volledig uit den boze.

De miswijn, zijnde: het bloed van Christus, moet dan weer een volledig natuurlijk product op basis van druiven zijn. Het vermengen met andere substanties wordt niet aanvaard.

Het Vaticaan voorziet wel alternatieven voor mensen die om gezondheidsredenen de hosties of de wijn niet verdragen. Zo kan een bisschop toelating geven voor wijnmost: druivensap, dat nog niet volledig gegist is. Ook glutenarme hosties kunnen onder bepaalde voorwaarden worden toegelaten. Maar helemaal glutenvrij kan dan weer niet door de beugel: omdat het ontbreken van gluten ‘de aard van het product zou veranderen’.

De brief wordt beëindigd met de woorden: '... dat eucharistieproducten met genetische gemanipuleerde organismen geldig worden beschouwd’.

Tussen haakjes: de term 'Ritueel Kannibalisme' is afkomstig van Isaac Bonewits, die er voor het eerst in zijn boek 'Ware Magie' uit 1971 gewag van maakte. Ikzelf heb het altijd een grappige uitdrukking gevonden...

Toegegeven: misschien loopt er hier en daar op onze wereldbol een geestelijke rond wiens lichaam als het ware een 'Kanaal van het Hogere' is, en dan ook in staat is om iets of iemand daadwerkelijk te 'zegenen'. Eigenlijk zou paus Franciscus daartoe in staat moeten zijn, maar ik betwijfel het sterk. Alles wijst er volgens mij op dat hij slechts een doodgewone sterveling is, die een functie uitoefent. Bekijk onderstaande afbeelding: op dat eigenlijke moment zou de Heilige Geest - of: Derde Kracht - moeten neerdalen. Toegegeven: uiterlijk gezien doet hij het prima!

Alles is energie

Alles wat uit atomen bestaat, straalt energie uit. Natuurlijk zijn de energieën van mineralen niet gelijk aan die van planten en andere levende wezens.

Weet je nog dat ik trachtte te omschrijven dat een mens in 'drie verdiepingen' kan worden ingedeeld? Zijnde: een boven-, midden- en benedenverdiep. Elk van die verdiepingen verbruikt een eigen brandstof, en net als in eender welk andere 'fabriek', heeft elk brandstofverbruik restafval. Maar, laten het daarover nu niet hebben... :-)

Als je iemand een hand geeft, wissel je bepaalde energieën met elkaar uit. Bij een kus op iemands wang geven, betrek je er een andere vorm bij, en als je met iemand sekst dan worden de energieën van jouw onderste verdiep geaccentueerd.

Een hoer, bijvoorbeeld, zal onbewust energieën met haar cliënteel uitwisselen, maar van tongkussen zal hoogstwaarschijnlijk weinig sprake zijn, omdat er energieën van een totaal andere soort bij betrokken worden. Maar, ik ben aan het afdwalen...

Misschien zijn er priesters die in staat zijn om hosties en wijn te zegenen, met de nadruk op het woordje 'misschien'.

In elk geval ben ik de mening toegedaan dat seksueel gefrustreerde, pedofiele, en homoseksuele priesters er met hun handen moeten van afblijven, gewoonweg omdat ze er de meest ongezonde energieën in kunnen overbrengen. Natuurlijk hoef je daarvan geen woord te geloven....

George Ivanovitch Gurdjieff legde ons indertijd uit dat "de algemene uitstraling van een mens drie onafhankelijke soorten trillingen omvat; trillingen, die elk hun eigen kwaliteit van belevendiging hebben."

Daaraan voegde hij het volgende toe: "En, net zoals de ongelijksoortige trillingen, die door de Aarde worden uitgezonden, ontmoeten deze bij hun expansie zeer bepaalde begrenzingen; dit, afhankelijk van hun graad van belevendiging. Zo hebben de verschillende elementen van de algemene uitstraling van een mens ook hun nauwkeurig bepaalde grenzen."

Veel dieper wil ik er niet op ingaan, gewoonweg omdat weinig lezers interesse in het thema 'Zelfkennis' stellen, omdat ze in de veronderstelling leven - een veronderstelling, dat zij 'zekerheid' noemen - dat ze 'zichzelf reeds kennen'. :-) Dit, ondanks het feit dat ze nooit of te nimmer één en dezelfde persoon zijn, omdat ze over diverse persoonlijkheden beschikken en een duizendtal ikjes in zichzelf meedragen, waarbij ze zich telkenmale met één van die ikjes of persoonlijkheden identificeren, en dan denken om vanuit hun 'geheel' te handelen, enzovoorts. De mens is niet één, hij is legio.; een iets, wat ik aan die menstypen niet kan uitleggen.

In elk geval: Gurdieff verwees naar drie soorten trillingen, zijnde: die van het actief/passief denken, die van het 'gevoel', en die van de instinctieve functies. Het geheel ervan vormt op zichzelf een spectrale atmosfeer, die dan ook om de fractie van de seconde verandert, maar eveneens een bepaalde expansiegrens beschikt.

Net als jij kom ik in contact met andermans 'spectrale atmosfeer' van zodra ik iemand persoonlijk ontmoet. En, over een 'hek om je heen bouwen' - of, jezelf in een 'stolp' plaatsen, heb ik het ook reeds eerder gehad.

Over expansiegrenzen

Diezelfde George Ivanvitch Gurdjieff, bijvoorbeeld, was in staat om een yak vanop een afstand van 500 meter door zijn poten te laten gaan. Natuurlijk hoef je daar geen woord van te geloven. In wezen raadde hijzelf iedere lezer aan om alles voor zichzelf uit te checken. Wat ben je tenslotte met mensen, die alles zomaar klakkeloos geloven, en als papegaaien napraten?

Toch is de mens van nature uit een nabootser, een copycat. Zelfs auteurs van boeken kopiëren elkaar, en mensen die ergens een cursus of lezing hebben gevolgd, geven zich daarna soms als 'professionelen' uit, omdat ze iets meer over een bepaald thema afweten dan de medemens. Eénogen in het land der Blinden. :-) Maar, ze kunnen niet alles nabootsen, godzijdank.

Over trillingen

Misschien herinner je je nog die filmpjes, waarin getoond werd hoe de Japanner Kanzawa Sensei erin slaagde dieren vanop afstand in slaap te brengen?

Zelfs leden van de Japanse luchtmacht stonden er versteld bij...

Niet te geloven, hé! Nogmaals: geloof geen ding van al hetgeen ik tot nog toe over Zelfkennis en Parapsychologische Fenomenen heb verteld.

Bovendien heb je niets aan dat geloof; vooral, indien écht weten ontbreekt. Daar bedoel ik mee: geloven dat iets bestaat, of het weten, zijn twee totaal verschillende zaken, nietwaar? In elk geval hoop ik dat je iets aan deze blog hebt gehad.

Zo niet, heb ik misschien één van de volgende malen meer geluk. Bijvoorbeeld...:wat dacht je van de Meest Angstaanjagende Vogelverschrikker? :-)

De kans is groot, dat ik jou een ikje heb opgeroepen, die niet al teveel afweet van al hetgeen eerder werd vermeld. :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht