ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: De Onzinnige Internationale Kerk van Cannabis

Een kleurrijke oord voor de aanbidders van het Elevationisme.
door Tsenne Kikke - maandag 24 juli 2017 21:13

Indien je ontevreden bent met de diepe slaap waarin je je nu bevindt, en er nog dieper in wenst weg te zakken, dan kan je je misschien bij de Elevationisten aansluiten. De eerste steen van het gebouw van die kerkgemeenschap hoeft niet te worden gelegd, omdat het reeds bestaat.

Zo werd een Evangelisch-Lutherse Kerk, sinds beginjaren 1900 gelegen in nummer 400 van de Loganstraat in Denver, kortgeleden onbewoond verklaard. Maar in april van dit jaar werd ze heropend en omgetoverd tot een plaats van aanbidding voor de aanhangers van een gloednieuwe religie 'Elevationisme' genaamd; een religie, toegewijd aan de geestelijke voordelen van cannabis.

De verouderde buitenkant van die kerk staat in schril contrast tot het flamboyante, multi-kleurige interieur, aangevuld met een 'WIET'-reclamebord, rijen kerkbanken waarop men mag roken, en een kleurrijke neon-regenboog op het plafond.

In het Elevationisme zijn er geen specifieke dogma's waar te nemen, en vereist ook niet dat men er de bestaande religie mee vervangt, zolang de aanhangers ervan cannabis als een heilig sacrament erkennen. Aanhangers "gebruiken de heilige bloem om de beste versie van zichzelf te onthullen, om de creatieve stem in zichzelf te kunnen aanhoren, en om hun gemeenschap met de vruchten van hun creativiteit te verrijken."

Daar waar zeer vele religies drugsgebruik verbieden, stimuleert de 'Internationale Kerk van Cannabis' het. Maar vanwege de stadswet mag cannabis er niet worden geconsumeerd als de kerk open is voor het grote publiek, zijnde: elke donderdag tot en met zondag van 13u tot 15u.

De kerk werd op 20 april 2017 - de officieuze feestdag van wietgebruikers - heropend en is in de Verenigde Staten tot nog toe de énige congregatie waar het Elevationisme kan worden belijd.

Nochtans hadden plaatselijke vertegenwoordigers de activiteiten, die in die kerk plaatsgrijpen, trachten te blokkeren; dit, omdat religie daarmee wordt bezoedeld, doch werd die aanklacht snel verworpen daar het een inbreuk was op 'in alle vrijheid een godsdienst belijden'.

Anderzijds is het in Denver verboden om in publieke plaatsen drugs te gebruiken. De vraag is dus hoelang het zal duren vooraleer de stad dat verbod ook in die kerk implementeert. Inmiddels gedoogd men het, zolang men enkel en alleen leden in de kerk toelaat. Lidmaatschap is er dus vereist, zijnde: 4,20 US$.

Ook zijn de leden van het plaatselijke brandweerkorps echt ontevreden, omdat ze reeds enkele malen voor niets zijn moeten uitrukken om het alarm van de rookmelders aan het plafond uit te schakelen.

Toch zijn er 100.000 Amerikaanse dollars nodig. Waarom?...

Doneer dus in de naam van de vader, de zoon en de heilige onzin! :-)

Nawoord: Toch geef ik toe dat, indien we nu terug in de jaren '60-'70 zouden zijn, ik eraan zou hebben deelgenomen. Anders gezegd: enerzijds komt wijsheid niet voór de jaren, anderzijds stel ik me de vraag: wat ben je ermee als het einde van je leven onverwijld aan het anderen is? :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht