ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Was de eerste moderne mens een Marokkaan?

Een Duits-Marokkaans team heeft de oudste mens ter wereld ontdekt in Jebel Irhoud, Marokko, en van daaruit verkeerde conclusies getrokken.
door Tsenne Kikke - donderdag 8 juni 2017 20:25

Wanneer zou Adam, de zogenaamde eerste mens, samen met zijn Eva door onze God op deze Aarde zijn geplaatst? En, hoe en wanneer volgden al die andere mensen? Want, zoals je weet, hadden Adam en Eva zonen, die op latere leeftijd een vrouw voor zichzelf vonden, ook kinderen hadden, van waaruit diverse stammen zijn ontstaan, enzovoorts.

Tot nu dacht men dat hij 195.000 jaar geleden ontstaan was, maar nu is men tot de vaststelling gekomen dat oudste moderne mens, de Homo sapiens, zo’n 315.000 jaar geleden leefde.

Wetenschappers hebben namelijk menselijke resten gevonden in een grot in Marokko, nabij Marrakech, die ouder zijn dan de tot nu toe oudste gekende menselijke fossielen in Ethiopië, duizenden kilometers verder op het Afrikaanse continent. De nieuwe ontdekking bewijst naar het schijnt dat de homo sapiens geleidelijk aan tot ontwikkeling is gekomen, en dus niet abrupt.

Natuurlijk zal de geschiedenis van de vroegste mens nog meermaals opnieuw moeten herschreven worden - want, wetenschappers wijzen er ons op dat we tot nog toe teveel in het diepe Afrika hebben gezocht naar menselijke botten. In die verre prehistorie was de Sahara echter geen woestijn, maar een veel nattere regio met rivieren en bomen. Het wordt dus hoogtijd dat men ook in die enorm grote zandbak gaat beginnen zoeken.

De vraag: "Waar en wanneer precies God die eerste mens op Aarde heeft geplaatst?", blijft vooralsnog onbeantwoord.

Toch is één ding zeker: het is niet omdat Adam en Eva, nadat ze uit het Paradijs werden verjaagd, in Marokko terechtkwamen, dat ze Marokkanen waren, nietwaar?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht