ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Op 21 juni startte het jaarlijkse 'Lychee & Dog Meat Festival' in Yulin

Duizenden honden geslacht tijdens omstreden Chinees festival.
door Tsenne Kikke - zaterdag 24 juni 2017 19:16

Alles wat leeft, dient als voeding voor alles wat leeft. In onze slachthuizen worden kalveren, runderen, paarden, varkens, schapen, geiten, pluimvee, en zo meer, gedood..., teneinde te worden verorberd. Maar in heel China worden er elk jaar eveneens ruim tien miljoen honden gedood om opgegeten te worden.

In de Zuid-Chinese stad Yulin, bijvoorbeeld, is de 'Lychee & Dog Meat Festival' van start gegaan; een festival dat 10 dagen lang duurt om de zonnewende te vieren. Tijdens die dagen worden honden, en ook katten, publiekelijk gedood - vaak op gruwelijke wijze - om de start van de zomer te vieren.

Dat festival werd in 2010 opgestart en kent sindsdien een ongelooflijk succes. Nochtans distantieert de lokale overheid zich van het festival dat door particulieren wordt georganiseerd. Het stadsbestuur zou wel maatregelen treffen tegen dat publiekelijk slachten. Dat werd beloofd. Mensen, die zich ertegen bezondigen zouden worden gearresteerd, en boetes verkrijgen ten bedrage van 100.000 yuan - zijnde: 13.000 euro.

Maar de eerste foto’s, die opdoken, bewezen het tegendeel. Volgens activisten worden er gedurende het hele festival ongeveer 10.000 honden en katten gedood.

Een vrouw vindt dat ze geen andere keuze heeft...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht