ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe langer en beter gezond blijven …

Over de thema's 'gezonde voeding' en 'persoonlijke gezondheid' valt er nog veel te zeggen en te schrijven.
door Tsenne Kikke - dinsdag 20 juni 2017 15:52

Veel artsen leven teveel in het verleden waardoor ze niet op de hoogte zijn van de allerlaatste bevindingen op medisch gebied. Velen onder hen veroordelen zelfs zaken zonder er iets van af te weten. Dat beweerde dokter Michael Mosley, een persoon die gesloten deuren open stampt, en ons dingen vertelt die we allemaal zouden moeten weten.

Het ontbijt, bijvoorbeeld, is dé belangrijkste maaltijd van de dag, nietwaar? Niet waar! Het is een slogan die door fabrikanten van ontbijtgranen werd gelanceerd. Michael Mosley: "Indien je gelooft dat cornflakes en ontbijtgranen goed voor je zijn dan kan je evengoed in Sinterklaas geloven." Daarmee doelt hij op de hoeveelheden suikers die erin aanwezig zijn.

Over ontbijtgranen gesproken. Eén van de meest ongezonde zijn cornflakes, omdat ze teveel suiker bevatten. Nog iets: dr. Kelloggs introduceerde cornflakes om een ziekte, die Amerika in de jaren 1900 overspoelde, en de gezondheid van jongens en meisjes aantastte, tegen te gaan. De naam ervan was 'masturbatie'. Het was zijn broer die hem erop wees dat die cornflakes naar karton smaakten, en zo was het idee ontstaan om ze met suiker vol te pompen. Nog altijd bevatten de meeste ontbijtgranen 30%, 40% en zelfs 50% suiker. Met 'gezond' wordt iets totaal anders bedoeld.

Dr. Kellogg geloofde tevens in de heilzame werkzaamheden van yoghurt. Michael Mosley gelooft daar ook in, maar niet op eenzelfde manier - want, die dr. Kellogg raadde aan om die yoghurt via een klysma in de anus te spuiten.

Anders gezegd...

Indien jouw gezondheid belangrijk voor jou is, en je daarenboven bereid bent een klein uurtje van jouw o zo kostbare tijd in te investeren, raad ik jou onderstaand filmpje aan. Vooral diabetici, mensen die veel zitten en zwaarlijvigen kunnen er extra genoegen aan beleven.

Ook had ik gisteren de Britse documentaire 'Are Health Tests Really a Good Idea?' opgenomen, en daarna in mijn eigen tijd bekeken. Het ging vooral over de zin en onzin van gezondheidstests.

Steeds meer mensen zoeken hun toevlucht tot allerhande tests om ziektes of aandoeningen vroegtijdig op te sporen. Michael Mosley gaf zich als proefkonijn op en onderging een aantal tests: een hartscan, een CT-scan, een alzheimertest, enzovoorts. Maar al snel ontdekte hij dat elke test een aantal nadelen of gevaren met zich meebracht.

Eén van de vele vragen die daarin werd gesteld, was: "In welke mate willen we op de hoogte worden gebracht van mogelijke aandoeningen; aandoeningen die zich kunnen voordoen, maar dan misschien ook weer niet?".

Zo werd er, onder andere in verteld, dat zeer veel mensen kanker hebben, met kanker sterven, maar niet gestorven zijn vanwege die kanker, en zo meer. Het wordt 'overdiagnostiek' genoemd, een diagnosticeren van een aandoening, die niet tot klachten zou hebben geleid als deze niet was gevonden via een screening.

Overdiagnostiek kan leiden tot overbehandeling: iemand wordt geopereerd, of krijgt medicatie toegediend om een aandoening te behandelen, die in wezen nooit tot klachten zou hebben geleid.

Zelfs indien je niet naar die reportage op Canvas hebt gekeken, snap je de titel ervan, zijnde: 'Zijn gezondheidstest daadwerkelijk een goed idee?'. En, als het ooit nog eens op tv verschijnt, is ernaar kijken een zoveelste aanrader.

Een beetje Trivia

In een andere reportage ontmoette Michael Mosley een 101-jarige marathonloper, die - niet door keuze, maar door in een arm land te leven - het eten van een caloriearm dieet moest ondergaan, en daarmee misschien wel zijn leven onbedoeld drastisch had verlengd.

Na het gesprek met de 101-jarige man kreeg Michael nog de volgende wijze woorden van hem mee: “In arme landen sterven mensen van de honger, in rijke landen sterven ze van teveel eten.”

Weet, dat Michael Mosley voorstander is van het '5:2 Vastendieet'. Het uitgangspunt? Voor een korte periode gedurende twee dagen per week schroef je jouw dagelijkse dosis calorieën terug tot een minimum van 600 kcal voor mannen en 500 kcal voor vrouwen - en, tijdens de andere vijf dagen eet je gewoon maar verstandig. Wie dit vastenregime inbouwt in zijn levensstijl, verliest volgens de 'uitvinder' ervan, jazeker: dr. Michael Mosley, lastige, overtollige kilo's, en geniet van allerlei extra gezondheidsvoordelen zoals een beter humeur, meer energie, een gezonder hart, enzovoorts. Hij schreef er dan ook een boek over... Het is dan ook meer dan logisch, dat alles wat hij zegt of doet, iets te maken heeft met de promotie ervan.

Commentaar


raywer Gepost op: 25/06/2017 16:51:47
raywer

Dat Kokos Olie slecht zou zijn  volgens wetenschappers is grote Onzin !!! En om  Kokosolie te  vergelijken met Room Boter is helemaal raar , roomboter is dierlijk en Kokosolie of vet is plantaardig ,ik wil er niet veel over kwijt ,maar ,ik heb een tijd roomboter gegeten  te weten gras boter en dat was niet slecht  3 maanden gebruikt ,en Kokos olie  gebruik ik al jaren ,ben ik wat gewicht kwijtgeraakt , mijn huid is beter en mijn haren , geen maagzuur bij zwaarder eten  minder pijnen  met artrose,  wel gebruik Ik een glas citroen water In de Morgen en in de avond warm citroenwater , dus zo een citroen per dag !  en voel me prima ,ik gebruik kokos vet ,en zonne bloem olie ,en Virgen olijf Olie  maar bak of braad hier niet mee ,alleen voor koud gebruik ,ook gebruik ik koud elke dag koudgeperste Lijnzaad olie een dessertlepel per dag !en eet geroosterd volkorenbrood of spelt brood donker liever geroosterd ook  Mijn gewicht is 85 Kilo en Ben 72 jaar en ben 1.82 mtr lang !

Voel me  heel goed gezond  dus Ik ga gewoon door met mijn levensstijl , wat wij gebruiken van Olie en vette dingen zijn zulke kleine hoeveelheden ,   dus gebruik Nooit teveel vetter , om en ei te bakken hoeft je pan niet te zwemmen in het vet ,doe er een paar tellen olie in met tuitje op de fles  om te doseren ! is alles zo goed te doen , ik eet geen vlees ,gebruik geen fabrieks producten ,maak alles vers thuis ,en neem de tijd om te koken ,elke dag ! met verse groenten ook , gebruik ook vitamine D,B12 , vitamine C ,en calcum Magnesium !  en soms Q10 ook !

 Mijn advies ,gebruik goede stoffen , maar overdrijf met niets ,  eet veelzijdig , gebruik GEEN Junkfood , zo slecht , en zo  kan je gezond oud worden !

Raywer .

 

,

 

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht