ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De reden waarom de praktijk van natuurgenezer Klaus Ross definitief gesloten werd

Verschillende mensen stierven nadat ze door 'kankergenezer' Klaus Ross werden behandeld.
door Tsenne Kikke - woensdag 14 september 2016 17:59

Op 20 augustus van vorige maand konden we lezen dat het Duitse gerecht de stoffelijke resten van zes Belgen wilde opgraven om die daarna te onderzoeken, omdat ze in behandeling zijn geweest bij een felomstreden Duitse 'kankergenezer', namelijk; een zekere Klaus Ross. Eigenlijk willen de speurders de doodsoorzaak achterhalen van minstens 69 ex-patiënten van Ross, maar dat ging niet door.

'Natuurgenezer' Klaus Ross kwam in opspraak nadat een Nederlandse kankerpatiënte in verdachte omstandigheden kwam te overlijden.

Iets later werd bekend dat ook twee andere patiënten eveneens gestorven waren na een behandeling in het 'Biologisches Krebszentrum Bracht' ('Biologisch Kankercentrum Bracht'), de privékliniek van Ross in het Duitse plaatsje Brüggen-Bracht, vlakbij de grens met Venlo in Nederland, die hij sinds 2014 uitbaat.

Eén van die patiënten was een 55-jarige Belgische uit Beveren-Waas met alvleesklierkanker; de andere: een 55-jarige Nederlander. Naast de drie mensen, die overleden, moesten twee anderen door een arts worden behandeld, omdat ze in levensgevaar waren geraakt. De één ligt in Nederland, de ander in Italië.

Volgens enkele familieleden van patiënten ontstonden er klachten toen de infuuszakken niet meer uit Duitsland, maar uit de Verenigde Staten kwamen.

De drie patiënten die overleden waren op 27 juli begonnen met een kuur van glucoseblokkers 3-bromopyruvaat (3-BP), die enkel op dieren werd getest, en voor de mens potentieel gevaarlijk kan zijn. Naar het schijnt is 3BP een middel, dat de energievoorziening van kankercellen platlegt en daardoor afsterven. Die kuur duurde en kostte 9.900 euro, zoals het op zijn website te lezen valt, maar enkele weken later waren ze dus alle drie overleden. Getuigen zeiden dat genezer Ross de patiënten niet doorverwezen heeft naar een echte dokter, hoewel ze zich toen onwel voelden. Wel gaf hij ze op dat moment een extra dosis Vitamine C.

Doodsoorzaak

De behandeling van kankerpatiënten met een infuus van 3-BP is zeer omstreden: het middel is nog experimenteel, en het is blijkbaar enkel en alleen getest op proefdieren, maar nergens erkend als geneesmiddel.

Het Biologisch Kankercentrum Bracht werd dan ook op 4 augustus gesloten, en door de politie verzegeld. 'Kankergenezer' Ross werd op dat moment nog niet opgepakt.

Het parket van Krefeld in Duitsland onderzocht intussen alle patiëntendossiers om de doodsoorzaak van minstens 69 patiënten te achterhalen. Het gaat om 63 Nederlanders en zes Belgen. De speurders wilden de stoffelijke resten van de overleden patiënten opgraven, maar de nabestaanden hadden daarover uiteraard het laatste woord. De onderzoekers trachtten al het mogelijke te doen om met die nabestaanden contact op te nemen.

De vriendin van de Belgische vrouw uit Beveren-Waas zei in een krant dat ze niet verbaasd was over het onderzoek van de Duitse speurders. Haar vriendin werd gecremeerd, maar er was voor de crematie wel een autopsie gebeurd, omdat het om een verdacht overlijden ging.

De vrouw is ervan overtuigd dat er iets fout gegaan was met het infuus dat de 'dokter' die dag aan drie van zijn patiënten had gegeven. Ze dacht dat ze een overdosis van het product hadden gekregen. Verder had ze intussen vernomen dat de 'dokter' in het geheel niet bevoegd was om dat product toe te dienen.

Op 26 augustus werd al het bovenstaande aangevuld met het nieuws dat het Duitse gerecht geen 69, maar slechts 5 verdachte gevallen in de kliniek van 'natuurgenezer' Klaus Ross zou onderzoeken. Het gaat om die 5 patiënten, die op 27 juli een omstreden behandeling kregen, waarvan er drie zijn overleden.

De overleden patiënten

In de media werden hun namen vermeld. De bovenste drie namen zijn degenen die overleden, waarna de Duitse justitie het onderzoek instelde. De vierde naam kwam later naar buiten en staat los van de patiënten die in juli de kuur deden.

De 55-jarige Apeldoorner Peter van Ouwendorp, overleden in Gelre Ziekenhuis.
Belgische Leentje Callens (55), overleden in het Radboudumc.
Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg (43), overleden in Duits ziekenhuis.
Fleur Walter uit Rotterdam (31), overleden in hospice.

De Duitse hoofdaanklager zei tot slot nog dat Ross een beroepsverbod heeft gekregen en niet meer actief is.

Naar het schijnt is die Klaus Ross geen arts, maar een veredelde fietsenmaker. Hij studeerde biomedische technologie, en was daarna verkoper van ziekenhuisapparaten. In 2010 liet hij zich omscholen, begon aan een opleiding 'Heilpraktiker', en werkte tijdelijk in de praktijk van Mike Wiertz in Kamp-Lintfort, ook net over de grens bij Venlo, een kliniek voor allerlei activiteiten, waaronder darm- en leverspoelingen en hoog  geconcentreerde infusen met vitamine C. Ross leerde daar zijn ontgiftiging- en reinigingsbehandelingen aan, en deed er aan manuele activiteiten en acupunctuur.  

Het centrum van Ross was gevestigd in een herenhuis in het Duitse Bracht-Brüggen, en had drie kamers waarin patiënten werden behandeld. Die privékliniek werd in 2013 opgericht door Venlonaar André Hartel. Die stopte in 2015, en toen nam Ross de kliniek over, die dus sinds 3 augustus gesloten is.

Commentaar


Carine Bauwens Gepost op: 18/09/2016 12:29:07
Carine Bauwens

Het zou interessant zijn de namen te publiceren van de 'regulier behandelde patiënten' die overleden zijn aan 'externe factoren'...

Just mentioning it...


Tsenne Kikke Gepost op: 18/08/2017 18:42:25
Tsenne Kikke

Klaus Ross behandelt nog steeds mensen die lijden aan kanker. Dat meldde de Duitse krant 'Rheinische Post'. Hij kreeg een beroepsverbod in district Viersen, maar behield zijn licentie en hervatte zijn werkzaamheden in een nabijgelegen district, zo’n zestig kilometer verderop.

Anderzijds zit het onderzoek muurvast, gewoonweg omdat er nog steeds geen afdoend bewijs is dat er een relatie bestaat tussen het middel 3-BP, de glucoseblokker 3-bromopyruvate, en het overlijden van de patiënten. Ross zelf wil niet met de pers praten zolang men hem als een verdachte blijft aanzien.


Tsenne Kikke Gepost op: 15/07/2019 17:08:55
Tsenne Kikke

Nabericht 15/7/2019: De rechtbank in het Duitse Krefeld heeft vandaag de 62-jarige Klaus Ross veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar, met een proeftijd van drie jaar.

In het voordeel van Ross sprak - volgens de officier van justitie - de feiten dat Ross geen strafblad heeft, oprecht was in zijn wens om mensen te helpen en door het gebeurde zijn beroep niet meer kan uitoefenen. Ross werkt nu als zelfstandig verpleger, en moet naar eigen zeggen rondkomen met een bruto inkomen van 1.100 euro per maand.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht