ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De historische stad Nimrud kwam in barbaarse handen en ligt nu in puin

De archeologische site van Nimrud werd totaal vernield.
door Tsenne Kikke - donderdag 17 november 2016 14:37

Nimrud ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van IS-bolwerk Mosoel en werd twee jaar geleden veroverd door de jihadisten.

De archeologische site, die 3.300 jaar geleden gesticht werd en lang bekend was als Kalhu, besloeg een oppervlakte van maar liefst 3,5 vierkante kilometer. In de stad waren onder meer een grote citadel, graftombes en tempels te vinden.

Vorig jaar raakte bekend dat de terreurorganisatie IS onder meer bulldozers gebruikte om alle geschiedkundige monumenten te vernietigen. Nadien verschenen er op het internet beelden waarin te zien was hoe gebouwen en standbeelden eerst met voorhamers vernietigd werden, waarna de rest werd opgeblazen met dynamiet.

De werelderfgoedorganisatie Unesco sprak zelfs van een ‘oorlogsmisdaad’. "Het is duidelijk dat IS-troepen de opdracht hebben gekregen om zo veel mogelijk sporen uit te wissen van de rijke Iraakse geschiedenis.

Nu het Iraakse leger de stad Nimrud op de terreurgroep IS heroverd heeft, wordt de schade die de terreurgroep heeft aangericht pas echt duidelijk. Van een tempel uit het oude Mesopotamië schiet bijvoorbeeld bijna niets meer over. Ook heel wat standbeelden zijn vernield. Kortom: 95 procent van de site werd vernietigd.

En dit, omdat die barbaars ingestelde achterlijke idioten denken dat die beelden, gebouwen en monumenten door bezoekers worden aanbeden, in plaats van gewoonweg bezocht. Besef daarbij, dat honderdduizenden menselijk uitziende wezens met eenzelfde ingesteldheid Europa aan het infiltreren zijn. Alsof we met ons eigen volk nog niet genoeg problemen hebben...

Wel is het nog een groot geluk, dat zeer veel kunstwerken uit de Oudheid in musea veilig opgeborgen zijn, en dat we nog over foto's beschikken van al wat vernield werd.

"Beter iets, dan helemaal niets," zijn woorden die misschien nog een beetje troost brengen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht