ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zijn naam?… Zijn naam is Wang De Shun

Wang De Shun is één van de meest gerespecteerde grootvaders in China.
door Tsenne Kikke - donderdag 22 september 2016 23:25

Ik hou van mensen, die in staat zijn anderen te inspireren. Wang De Shun is zo'n persoon. Hij kan sommigen onder ons misschien de nodige inspiratie geven om nog iets met het leven aan te vangen. Vooral zij, die in de gedachte leven dat ze té oud voor iets zijn, maar nog de moed, het uithoudingsvermogen en de discipline hebben om het innerlijk potentieel tot de laatste druppel uit zichzelf te halen.

Nu werkt Wang De Shun wel niet aan zijn innerlijke lichamen, maar anderzijds ben ik ervan overtuigd dat hij iets in zichzelf heeft gekristalliseerd. Al was het maar in één van zijn drie verdiepingen.

Hieronder, in het eerste filmpje, vertelt hij in slechts minuten tijd een kortverhaal over zijn leven. En, in het tweede geeft hij toe dat het misschien grappig is dat men nog iemand van zijn leeftijd met bloot bovenlijf op een catwalk uitnodigt.


Ook Shakespeare gaf op zijn manier aan velen de raad om het leven ten volle te beleven, vooraleer men deze planeet Aarde voor eeuwig en altijd verlaat.

En, aan de mensen die eerder in reïncarnatie geloven, en daardoor de dingen uitstellen, omdat ze misschien aan de manaña-ziekte lijden, durf ik de vraag stellen: "In vergelijking met het leven dat je nu leidt/lijdt: wat zou jij volgend leven 'doen'? Daar bedoel ik mee: dingen die je dit leven (nog) niet hebt gedaan?" - of, "Wil je alles nogmaals overdoen?..."

In elk geval gaf Wang De Shun ons te kennen, dat het voor bepaalde zaken nooit té laat is. Ikzelf, bijvoorbeeld, kan morgen doodvallen, maar niet omdat ik me had verveeld. O neen!

En jij?...

Zijn er nog dingen die je graag zou willen uitwerken, vooraleer Pietje de Dood aan jouw deurtje klopt?

Mensen komen thuis van hun werk - en, wat dan?...

Vroeger..., heel, heel lang geleden flaneerde ik soms 's avonds laat door de straten, liet ik mijn blik over de gevels van huizen en appartementsblokken dwalen, waarbij ik vooral de ramen bekeek, terwijl ik mezelf de vraag stelde wat er achter de gesloten gordijnen op dat ogenblik aan het gebeuren was. Nu spreek ik wel over de beginjaren '70 van vorige eeuw.

Vandaag de dag stel ik mezelf die vraag niet meer. Niet, omdat ik de gevels niet zozeer meer observeer, maar wel omdat ik een klein idee heb van hoe mensen hun avonden in keukens, woonkamers, badkamers en slaapkamers verslijten.

Natuurlijk speelt er in elke kamer van een huizenrij, of appartementenblok waarin zich mensen bevinden, iets totaal anders af, maar in essentie komt het allemaal op hetzelfde neer. Ik bedoel: wat Leven betreft.

Om de werkelijkheid op een ietwat zachtaardige, melancholische manier op te fleuren, kunnen we er zang en muziek bijhalen - zoals, bijvoorbeeld, het lied 'Other peoples room' van Mark-Almond uit 1978, dat eerder zowel het mechanische denken evenals de verbeelding aanspreekt dan die realiteit.

Here I am, on your phonograph again
What kind of place
Did you bring me to this time
Is it a room so small
But there's hardly room at all.

Other people's rooms are they cheery are they bright?
Other people's lives, do they always turn out right?
Do they always lock the door?
Wishing they had someone to open it for?
Just a little room of there own
And all the music that I play,
Is just for the times that I get to slip away
And lose myself in other people's rooms.

Other people's rooms, are they fancy or just plain?
Other people's dreams, are they really just the same?
Everyone needs a corner of their own
Everyone needs a place to come home
Just a little room of their own.

And all the music that I play
Is just for the times that I get to slip away,
And lose myself
In other people's rooms.

Hear the music play,
In other people's rooms.
All the love is there,
In other people's rooms.
Hear the music play
In other people's rooms.
All the love is there
In other people's rooms.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht