Jennifer Di Noia, een onderzoekster aan de William Paterson University in New Jersey, bepaalde samen mer haar team voor tal van groenten en fruitsoorten het gehalte van 17 voedingsbestanddelen die belangrijk zijn voor onze gezondheid: kalium, vezels, eiwitten, calcium, ijzer, thiamine (vit. B1) , riboflavine (vit. B2), niacine (vit. B3), foliumzuur, zinken vitamines A, B6, B12, C, D, E, en K. Op basis daarvan stelde ze een rangorde samen van de meest voedzame bestanddelen.
Merkwaardig was, dat geen enkel fruit aan de basisvoorwaarden voldeed, en dan ook niet in die Top-20 aanwezg is. Hieronder volgt de lijst van de 20 groenten, die - volgens haar - de hoogste voedingswaarde hebben:
Waterkers - Chinese kool - Snijbiet - Spinazie - Witloof - Sla - Peterselie - Romeinse sla - Boerenkool - Andijvie - Bieslook - Rode paprika - Rucola - Broccoli - Pompoen - Spruitjes - Pijpajuin - Koolraap - Bloemkool en Wortelen.
