ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een Chinees onderging cupping en heeft er zeven ferme zwarte gaten van opgelopen

Soms kunnen dingen, zoals cupping bijvoorbeeld, totaal fout aflopen.
door Tsenne Kikke - maandag 25 juli 2016 0:10

Zeer veel mensen hebben moeilijkheden om een onderscheid te maken tussen Alternatieve en Alternaiëve Geneeskunde. Toegegeven: als leek is het niet altijd gemakkelijk om aan de weet te komen waar men de lijn tussen het ene en het andere zou moeten trekken. Anders gezegd: de overgangsfase is onzichtbaar, zowel voor het oog als voor het verstand. Maar toch...: zowel Li Lin uit Chengdu evenals de 'therapeut', die hem behandelde, hadden veel eerder beter moeten weten.

De 63-jarige man onderging een therapeutische cupping behandeling, nadat men hem had wijsgemaakt dat hij daardoor zijn stijfheid en rugpijn zou kunnen genezen. Vanaf 22 mei tot en met 20 juni 2016 ging hij elke dag naar een klein massagesalon waar de behandeling plaatsgreep, en aldaar plaatste men elke dag - en, altijd op juist dezelfde plaatsen - zo'n glazen stolpje.

Na een tiental dagen verschenen er op al die plekken blaren op zijn rug. In plaats van met de therapie te stoppen, vroeg Li Lin aan zijn vrouw om die blaren met een naald te doorprikken en er daarna olie op te smeren om de pijnen te verzachten.

Ongeveer een maand later, en wel op 20 juni, wandelde hij na de zoveelste behandeling terug naar huis. Onderweg begon hij zich onwel te voelen en voelde koorstig aan. Thuis aangekomen, verloor hij het bewustzijn en werd hij door familieleden naar een ziekenhuis vervoerd.

De koorts benaderde de 40° Celsius en zijn rug was helemaal opgezwollen. Onderzoek wees uit dat hij een bacteriële infectie had opgelopen.

Artsen beweerden dat het een groot geluk was dat hij daardoor de behandeling had gestopt - want, indien hij ermee verder had gedaan dan had hij hoogstwaarschijnlijk sepsis ontwikkeld - oftewel: bloedvergiftiging, met soms een dodelijk verlopend ziektebeeld.

Ook had de persoon die hem behandelde al geruime tijd moeten weten dat hij/zij op een onverantwoordelijke manier zijn/haar geld aan het verdienen was. Bovendien had die persoon ook moeten weten dat men nooit al te veelvuldig zo'n glazen bekertje op één en dezelfde plaats mag aanbrengen, omdat het de huid kan verbranden, én - zoals in dit geval - infecties veroorzaken.

Nu maar hopen dat zulke zaken slechts in China kunnen gebeuren: in het land, waar je op bijna elke straathoek van zeer veel dorpen en steden iemand kunt aantreffen die aan cupping doet. En, soms wordt er met bamboe gewerkt, of met glazen bokalen van conserven, plastieken containers, en zo meer ...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht