ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog op zoek naar de één of andere godsdienst?

Hoe imams van een moskee moorden toejuichen.
door Tsenne Kikke - dinsdag 3 mei 2016 21:14

Enerzijds zijn er godsdiensten, en anderzijds de vertegenwoordigers ervan, en de ene is soms knotsgekker of griezeliger dan de andere.

Het tv-programma 'Moskeeën achter de sluier', bijvoorbeeld, veroorzaakte sinds de maand maart flink wat ophef in Denemarken, nadat een journalist undercover een lezing meevolgde van een zekere Abu Bilal Ismail, een imam in één van de grotere moskeeën van het land. In die video zien we hoe die imam uitgebreid zijn verhaal doet over wanneer je iemand mag doden. Bijvoorbeeld,...

Ongetrouwde vrouwen, die seksueel actief zijn moeten worden gedood. Indien ze het houden tot handwerk, dan kunnen ze er nog van afkomen met zweepslagen. Gehuwde vrouwen, die overspel plegen, worden dan weer gestenigd met de dood tot gevolg. Mensen, die de islam verlaten, verdienen ook de doodstraf, en zo meer.

De journalist die undercover ging, vertelde eveneens dat er een cursus was voor vrouwen over hoe ze hun kinderen moeten behandelen; behandelingen, in de betekenis van mishandelen. Heel belangrijk is dat ze niets breken en er geen mes gebruikt mag worden. Geweld gebruiken wordt wel toegejuicht. Het zou immers goed zijn voor de kinderen om bang te zijn van Allah.

De consternatie in Denemarken is gigantisch groot na het vrijgeven van deze beelden. De minister van Vreemdelingen, Integratie en Huisvesting, Inger Stojberg, zou na het zien van deze documentaire zelfs gezegd hebben dat ze het liefst 'de moskee met de grond gelijk wil maken'.

Ook de imams uit de moskee hebben ondertussen ook op deze beelden gereageerd. Zij zeggen dat lijfstraffen en stenigen zijn toegestaan volgens de sharia. Indien men in Denemarken iets zou ondernemen tegen deze straffen, dan gaat dit volgens de imams in tegen de godsdienstvrijheid. En ingaan tegen de godsdienstvrijheid is dan weer onwettelijk, aldus de imams die dus het moorden toejuichten.

Anderzijds is die Abu Bilal Ismail op het internet geen onbekende...

Godzijdank bestaat er geen Allah, die zijn gebeden en uitspraken kan verhoren.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht