ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Thailand zeven jaar lang in de ban van Uranus

Uranus in het teken Ram voorspelt naar het schijnt niet veel goeds.
door Tsenne Kikke - maandag 7 maart 2016 23:07

Indien je denkt dat bijgelovige mensen alleen maar in onze streken te vinden zijn, vergis je je sterk.

In Thailand, bijvoorbeeld, zijn astrologen er fantastisch in geslaagd om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Zo kwamen gisteren in het gehele land ongelooflijk veel mensen in een verwoede poging massaal bijeen om de negatieve invloed van de planeet Uranus af te weren.

Wegens het feit dat Uranus zijn 84-jarige reis rondom de zon heeft beëindigd, arriveerde de ijsreus zondag in een stukje van het hemelgewelf dat aan het dierenriemteken Ram wordt toebedeeld en waarvan 'duang muang', zijnde: 'het collectieve geluk van het land', afhankelijk wordt gesteld.

Volgens de Thaise astrologische scholen, is Uranus een voorbode van het noodlot. De naam van de planeet zelf is 'dao marietta yoo', of: 'de Ster van de Dood'.

84 jaar geleden gebeurde net hetzelfde. Nadat Uranus in het teken Ram was gekomen begon de Siamese staatsgreep van 1932 die het land veranderde van een absolute tot een constitutionele monarchie.

Het nieuws heeft voor een soort van collectieve angst gezorgd. En, nu dat Uranus in Ram is binnengedrongen, werd er zondag in heel het koninkrijk massaal gebeden om de vermeende demonische invloed te sussen. De overwegend boeddhistische Thais verbrandden tijdens de plechtigheden onder andere wierook en legden bloemen in en nabij de tempels neer. Aan de ceremonieën namen in Wat Traimit ook het hoofd van de politie en de minister van Toerisme deel. De gebeurtenis werd via Facebook live uitgezonden.

Volgens astrologen is het koninkrijk nu op weg in de richting van Onvermijdelijke Ondergang en Chaos zal over het land heersen. Nog slechter nieuws is, dat Uranus zeven jaren nodig zal hebben om Ram te doorkruisen; hetgeen betekent dat die negatieve invloed tot 2023 zal aanhouden.

Ook wordt er naar woensdag uitgekeken, omdat men er dan een zonsverduistering verwacht. Inmiddels raden astrologen aan om veel te bidden en om zoveel mogelijk aan goede doelen te doneren.


 
Vele Thais zijn nu natuurlijk bezorgd over het mogelijke einde van het tijdperk van de al jaren zwaar zieke 88-jarige koning Bhumibol Adulyadej. Hij zit al sinds 1946 op de troon en veel Thais vergelijken hem met de grote koning Rama V. Thai geloven dat de huidige koning een bodhisatta is. Zijn volledige titel is 'Phra Bat Somdet Phra Poramintharamaha Bhumibol Adulyadej Mahitalathibet Ramathibodi Chakkrinaruebodin Sayamminthrathirat Borommanatbophit'.

Phra Bat Somdet Phra Poramintharamaha Bhumibol Adulyadej Mahitalathibet Ramathibodi Chakkrinaruebodin Sayamminthrathirat Borommanatbophit wordt in Thailand, onder andere, vereerd doordat vooraleer er een film in de bioscoop wordt gespeeld, en voor of na een concert, er muziek ter ere van de koning wordt afgedraaid, waarbij iedereen gaat staan. In de bioscoop worden dan foto's van zijn activiteiten getoond. Er wordt dan een van zijn eigen composities gespeeld, of een speciale koninklijke hymne. Er hangt van hem in vrijwel alle Thaise huizen een portret. Iedere dag om 8 uur en 18 uur wordt het volkslied op alle radio- en TV stations gespeeld. Ook dan worden er hoogtepunten uit zijn leven besproken en getoond. Het journaal op de TV heeft altijd een onderdeel met koninklijk nieuws. Dat gaat in de eerste plaats over zijn activiteiten, maar ook over activiteiten van andere leden van de koninklijke familie.

In het bijzijn van de koning wordt iedereen geacht lager te zitten dan hij en er mag niets direct in zijn handen gegeven worden. Zijn verjaardag, 5 december, is een nationale feestdag en ook Vaderdag. De verjaardag van de koningin, 12 augustus, is Moederdag.

Op majesteitsschennis staat in Thailand maximaal vijftien jaar gevangenisstraf, alhoewel in de spaarzame voorkomende gevallen door de koning gratie wordt verleend. Onder majesteitsschennis vallen dingen, zoals het verscheuren van bankbiljetten (beeltenis van de koning), of erop gaan staan.

Losstaande van de mogelijke invloeden van Uranus op het land, is het een feit dat er in Thailand veel reden is voor een nationale sfeer van angst. Het land wordt sinds 1968 nog steeds geregeerd door een junta die het  onlangs nogmaals duidelijk heeft gemaakt dat de democratische heerschappij de eerstvolgende jaren niet zal worden hersteld. Tevens lijkt de economie er niet al te gezond uit te zien - en, twee prominente boeddhistische partijen botsten met elkaar met betrekking tot de vraag wie het opperste hoofd zal worden van alle Thailand boeddhisten, en zo meer.

Kortom: in België of Nederland wonen, is nog niet zo slecht - en, zelfs de bijgelovigen worden in onze gewesten niet zozeer angsten aangejaagd, noch onderdrukt of dom gehouden, tenzij uit eigen vrije 'wil'.

Vraagje: Enig idee wat het wezenlijke verschil is tussen een gelovige en een bijgelovige?

In mijn opinie - nu dat ik op een leeftijd ben gekomen de mens ietwat beter te begrijpen - vermoed ik dat een ware gelovige een persoon is die een bepaalde godsdienst belijdt. En al wie zich aan een andere religie vastklampt, of zelfs ongelovig is, is logischerwijze de bijgelovige.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht