ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over mensen die in het verkeerde lichaam zitten

Daar waar andere mensen er zichtbaar anders uitzien, zijn er velen waarmee je even moet praten om hun ware aard te ontdekken.
door Tsenne Kikke - dinsdag 9 februari 2016 0:04

Sommige mensen lopen met een zware dysfunctie rond. Anders gezegd: met een heel sterk verstoorde werking van de hersenen - of, van het één of ander orgaan.

Uit ervaring weten we, dat als honderdduizenden of miljoenen mensen aan een welbepaalde dysfunctie lijden, ze uiteindelijk als 'normaal' kunnen worden beschouwd. Anders gezegd: zij, die tot minderheidsgroepen behoren, hebben pech, en dus het onderwerp van artsen, chirurgen, psychologen en psychiaters. Hieronder vind je er enkele tragische voorbeelden van.

1) Girija Srinivas uit India is 19 jaar oud, maar weegt slechts 12 kg en meet 76,2 cm. Neerzitten kan ze niet, omdat haar hoofd véél et zwaar is in vergelijking met haar lichaam. Een tas thee kan ze met haar twee handen opheffen, verder niets. Het enige wat ze kann is tekenen en droomt ervan om ooit als tekenares de kost te kunnen verdienen teneinde haar ouders financieel te steunen.

2) Het syndroom van Turner, of ovariële dysgenesie, is een chromosomale afwijking, dat normaliter alleen voor bij vrouwen voorkomt. Het wordt veroorzaakt door non-disjunctie van de chromosomen die het geslacht bepalen. Deze afwijking komt voor bij ongeveer 1 op de 2.500 meisjes. Doch, een 66-jarige man uit Hong Kong bezocht een hospitaal omdat hij enorme last had van een sterk gezwollen buik.

Tijdens het onderzoek stelde men vast dat een cyste op de eierstokken de zwelling en de pijn veroorzaakte. In wezen was hij dus een vrouw, maar spijtig genoeg duurde het 66 jaar vooraleer hij daarvan op de hoogte werd gebracht. Anderzijds waren er wel andere dingen die hem hadden kunnen doen nadenken. Rond de leeftijd van 10 stopte hij met groeien, en hij had wel een zeer kleine penis, maar geen teelballen.

3) Poppy Web-Jones lijdt eveneens aan een zeldzame aandoening, 'panhypopituitarisme' genaamd; hetgeen betekent dat ze met een hormonenstoornis geboren is. De 17-jarige zit gevangen in het lichaam van iemand die 10 jaar oud is, en miste dan ook de puberteitsjaren van die van alle andere teenagers. Terwijl haar vriendinnen interesse stellen in makeup en jongens, houdt Poppy er nog van om met speelgoed en poppen te spelen.

4) Ook Mario Bosco lijdt aan panhypopituitarisme, maar beweert dat hij gelukkig is zoals hij is. Hij is klein van gestalte, 42 jaar oud, doch gelijkt op een 14-jarige en verschillende malen speelde hij dat in eigen voordeel uit. Hij werkt als acteur, en als stand-in inspringen bij kinderrollen is voor hem heel geschikt. Reeds eerder werden hem hormoonbehandelingen voorgesteld, maar weigerde ze, omdat hij denkt dat het een averechts effect kan hebben op zijn carrière als acteur.

5) Progeria is het tegenovergestelde van panhypopituitarisme, waarbij de leeftijd van een persoon tot achtmaal toe kan versnellen. Zo zorgde progeria ervoor dat de 4-jarige Franco Villavicenci voor zijn tijd tot een oude man uitgroeide. Ondanks het feit dat hij er volwassen uitziet, heeft hij slechts het brein van een 4-jarige, en spijtig genoeg zal hij hoogstwaarschijnlijk aan een hartaanval komen te overlijden vooraleer hij de jaren van teenager zal hebben bereikt. Naar het schijnt zijn er wereldwijd slechts 74 soortgelijke gevallen van bekend.

6) De 52-jarige Canadees Paul Wolscht was een gehuwd iemand, en vader van zeven kinderen, die op de leeftijd van 46 jaar alles achter hem liet liggen om als Stefoknee Wolscht, een 6-jarig meisje, verder door het leven te gaan.

7) Nano is een kat. Dat is alleszins hetgeen haar brein haar, sinds ze zestien was, influistert. De 20-jarige is niet geboren met het verkeerde geslacht, maar met de verkeerde soort. Ze beweert dat ze in het geheel niet menselijk is, maar een kat. Haar katachtige tendensen zijn, onder andere, dat ze over een superieur gehoor en zicht beschikt, dat ze water haat, op 'vier poten' loopt, sist van zodra ze een hond tegenkomt, en dat ze over het vermogen beschikt om met 'miauws' te communiceren. Ze tracht zelfs muizen in het donker te vangen...

8) Theriantropie - afgeleid van het Griekse 'therion' dat 'wild dier' betekent, en 'anthropos' dat als 'mens' wordt vertaald - is een metamorfose van een mens in een dier. Therianen zijn dus menselijk uitziende wezens, die denken dat ze een dier zijn in plaats van mens. De 49-jarige Gary Matthews uit Pittsburg, bijvoorbeeld, noemt zichzelf 'Boomer the Dog', en gelooft van zichzelf dat hij als hond werd geboren en met-ter-tijd in een menselijke vorm veranderde. Het liefst loopt hij op straat rond in een papieren hondenpak. Gary probeerde reeds zijn naam op een wettige manier te laten veranderen, maar de rechter, die de zaak behandelde, weigerde.

9) Op deze aardbodem lopen er zeer veel therianen rond. Zo denkt Stephen dat hij een luipaard is, en Shiro Themian Ulv beweert dat hij de geest van een zwarte wolf in zichzelf meedraagt, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat ze een vos, een wasbeer, een Duitse scheper, of wat dan ook zijn. Hieronder vind je deel 1 van de documentaire 'What?! I think I'm an animal'.

10) Chantal Banks heeft een obsessie voor ratten...

11) ... terwijl Vanian en Etherial Dark 'Otherkins' zijn. Een Otherkin is een persoon die het gevoel heeft, of zeker weet, dat hij min of meer niet menselijk is. Diep vanbinnen zijn ze een eenhoorn, een alien, een vampier, een draak, een engel of demon, bijvoorbeeld.

Vanian and Etherial Dark beweren dat ze mythische wezens zijn, die in een menselijk uitziende vorm gevangen zitten en geven zich uit als vampiers. Overdag slapen ze en 's nachts drinken ze elkaars bloed. Nu weet ik wel niet of ze van haar gebruikte tampons thee maken. Wel zeggen ze dat ze nooit of te nimmer een andere mens zouden aanvallen om diens bloed te drinken. Volgens hen hoef je niet door een vampier te worden gebeten om er zelf één te worden. Het is eerder vanuit een 'zacht ontwaken' dat men tot de realisatie komt dat men niet is zoals al de anderen. In Engeland alleen al zijn er naar het schijnt een 15.000-tal vampiers.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht