ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe zag Pompeï er ongeveer uit vooraleer de hel er losbarstte ?

Een digitale reconstructie doet ons via de verbeeldingswereld in het Oude Pompeï belanden.
door Tsenne Kikke - dinsdag 2 februari 2016 20:58

Pompeï was de naam van een Italiaanse provinciestad met ongeveer 20.000 inwoners, die bestond vanaf de 7e eeuw voor Christus tot in de eerste eeuw na Christus. Osken, Samnieten, Grieken, Etrusken en Romeinen lieten er allemaal hun sporen achter. Het werd in 62 n.Chr. door een aardbeving getroffen, maar werd in 79 volledig bedekt door as als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius.  

Nadat de eerste overblijfselen al aan het eind van de zestiende eeuw werden ontdekt, worden er sinds de 18e eeuw archeologische opgravingen verricht. Sindsdien zijn grote delen van de stad blootgelegd en geeft de plaats een goed geconserveerd beeld weer van het Romeinse dagelijks leven.

Dankzij die aslaag, en het daarmee gepaard gaande gebrek aan vocht en lucht, bleven heel wat restanten goed bewaard en kon er vandaag de dag van die stad deze prachtige digitale reconstructie worden gemaakt.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht