ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Liefde: over de brug die daadwerkelijk een brug te ver is

Hoe zou het aanvoelen om met een stenen brug te zijn gehuwd?
door Tsenne Kikke - woensdag 30 december 2015 0:14

Voor mij is het al vreemd genoeg dat mannen met mannen en vrouwen met vrouwen seksen en daarbij het woordje 'liefde' bij betrekken, maar op een brug uit de 14e eeuw verliefd worden en ermee huwen is volgens mij een brug te ver.

Zo huwde in 2013 de Australische Jodi Rose de 'Le Pont du Diable' in het Zuid-Franse Céret, nadat ze hals over kop verliefd werd op het 'sensuele' bouwwerk uit de 14e eeuw. Tijdens het ritueel verkreeg de brug zelfs een huwelijksring, zoals je op onderstaande afbeeldingen kunt zien.

Ook zij is de zoveelste objectum-seksueel. Volgens haar vertegenwoordigt de Duivelsbrug alle eigenschappen die je van een man kunt verwachten, zijnde: robuust, trouw, sensueel, vriendelijk en er knap uitzien. De burgemeester van het nabije stadje Saint-Jean-de-Fos woonde de plechtigheid bij en gaf zijn zegen. En, ondanks het feit dat het huwelijk in Frankrijk niet werd goedgekeurd, is haar verbondenheid met haar echtgenoot even sterk als die van eender welk ander koppel, beweerde ze.

Hoe haar liefde voor bruggen 10 jaar geleden in het algemeen ontstond, aanhoor je in onderstaande videoclip.

Jodi Rose met haar 'Singing Bridges' in het Nederlandse Maastricht...

Eerder vermeldde ik reeds dat er voor elk menstype een bepaalde soort van kunst en muziek bestaat, weet je nog? Ook voorbijgangers verkregen de mogelijkheid om zichzelf eens goed uit te leven.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht