ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ooit al eens een leven zonder elektriciteit voorgesteld?

Kom meer aan de weet over de basisfilosofieën van de 63-jarige miljardair Manoj Bhargava.
door Tsenne Kikke - donderdag 26 november 2015 16:24

Indien je een leven leidt dat geen enkel nut voor de medemens kan opleveren, is het als het ware een waardeloos leven. Zelfs indien je er zélf geen baat mee hebt, maar anderen wel, is het waardevol. 'Onvoorwaardelijke liefde' is dan ook de basisfilosofie in het zakenleven van van de 63-jarige miljardair Manoj Bhargava.

Zo onthulde hij onlangs nog een revolutionaire uitvinding. "Stel jezelf eens een leven voor zonder elektriciteit," zei hij, "Niet alleen zou je geen mobiele telefoon, geen computer, geen tv hebben, maar het zou even moeilijk zijn om jouw huis te verlichten en het te verwarmen, jouw eten te bereiden, en zo meer, zonder het verbranden van hout of kolen. Toch leeft de helft van de wereldbevolking op die manier. Naar schatting hebben iets van een 3 miljard mensen geen toegang tot elektriciteit."

De naam, die aan deze revolutionaire uitvinding werd gegeven, luidt: 'Free Electric'. Bekijk onderstaande videoclip: vanaf volgend jaar kunnen zo'n 10.000 van deze fietsen in India worden geïnstalleerd.
 

Zoals je voor jezelf kon zien, kan een persoon met deze hybride fiets elektriciteit trappen. Het toestel wordt beschreven als 'klein, licht en eenvoudig'. Het is inderdaad uitgerust met een stuurwiel dat met een generator is verbonden, die op zijn beurt op een batterij is aangesloten.

Volgens de ontwerpers zou een uurtje trappen voldoende zijn om een huis 24 uur lang stroom te bieden. "Dit is de meest praktische manier om de goedkoopste elektriciteit in de hele wereld te produceren," verklaarde de miljardair. "Het is zo eenvoudig dat we denken dat we het kunnen produceren voor 100 dollar (90 euro). En,een eenvoudige fietsenmaker, waar dan ook, kan het repareren", zei hij in een interview met 'National Geographic'.

Momenteel bevindt het project zich nog in een testfase en de 50 eerste fietsen zullen in een 15 à 20-tal dorpen van de provincie Uttarakhand worden geïnstalleerd, opdat mensen van een onbeperkte aanvoer van elektriciteit kunnen genieten.

Ook landen, die met natuurrampen worden geconfronteerd, kunnen er veel baat bij hebben. Zo kan de fiets ook in noodsituaties, waarbij de normale stroom is uitgevallen, een nuttige krachtbron zijn.

Kortom: het doel van het initiatief 'Miljard in Change' is om oplossingen te vinden voor de meest basale problemen in de wereld, zoals in dit geval: het aanbieden van elektriciteit die men zelf kan opwekken.

Iets meer over de basisfilosofieën van Manoj Bhargava, de man die experts schuwt ...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht