ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Jonge meisjes en vrouwen verkrachten brengt krankzinnigen dichter bij hun godheid

Hoe IS een verkrachtingscultuur creëert
door Tsenne Kikke - vrijdag 14 augustus 2015 9:18

De ene godsdienstbeoefenaar is ietwat gekker dan de andere, maar sommige ervan zijn gewoonweg geestesziek, vind ik.

We leven in een tijdperk waarin we in wezen verplicht zijn om godsdiensten met al hun denkbeeldige goden te respecteren. Het Hindoeïsme, bijvoorbeeld, heeft er iets van een 33 miljoen. Oké, 'k snap natuurlijk wel dat al die goden deelaspecten zijn van die zogenaamde Ene godheid, enzovoorts. Mensen hebben voor alles en nog wat een uitleg. Ikzelf ook: daarom kan ik erover meespreken. Bovendien schreef ik reeds eerder dat het de mensheid nog minstens een duizendtal jaren zal kosten vooraleer de ene na de andere zal inzien in welke mate 'mensen' voordien in hun verbeeldingswereld leefden.

Ondertussen moeten we het bewustzijnsniveau van de massamens aanvaarden; een niveau dat bestaat uit het slaapbewustzijn en het wakend bewustzijn. Anders gezegd: de twee andere ontbreken - met als gevolg, dat geen mens de woorden "Ontslaap!" - "Word wakker!" en "Ontwaak!" kan be-grijpen, en dan ook onmogelijk kan toepassen. Toch niet vanuit die verbeeldingswereld, die in wezen een verlengde is van de nachtelijke slaap.

Vraag maar eens aan de mens, met zijn vele hoofdpersoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes, die om de zoveel minuten elkaar verdringen, wie of wat in henzelf zou moeten/kunnen ontwaken...

Tevens wordt het in deze knettergekke wereld alsmaar duidelijker dat geen enkele mogendheid eraan denkt om een einde te maken aan al die stompzinnige oorlogen, noch aan het geweld dat in de naam van de één of andere godheid wordt gepleegd.

Wel begrijp ik dat zeer veel mogenheden er alle profijt aan hebben dat moslims moslims uitmoorden, en dat anderzijds de moslims nu op een geweldloze manier Europa aan het veroveren zijn. Anders gezegd: in plaats van een einde aan oorlogen te maken, opdat de vluchtelingen naar hun woonplaatsen zouden kunnen terugkeren, gaan we ze onderweg zelfs ophalen.

Europese landen zullen met-ter-tijd hun eigenheden verliezen, maar op korte termijn kunnen we ons de vraag stellen: "Met welke menstypen worden we vandaag de dag geconfronteerd?".

Eén type daarvan is de achterlijke kwibus, die zichzelf het recht veroorlooft te stelen, te moorden, te verkrachten, en zo meer, zolang het maar in de naam van zijn denkbeeldige godheid geschiedt. Zo las ik vandaag in 'De Morgen' onder de hoofding "Ze is geen klein meisje. Ze is een slaaf. Met haar seks hebben, pleziert God" het volgende ...

Het systematisch verkrachten van Yezidi-vrouwen en -meisjes zit diepgeworteld in de structuur en organisatie van Islamitische Staat. De verkoop van slaven verloopt georganiseerd, misbruik wordt door de leiding van IS goedgepraat. "Door jou te verkrachten, kom ik dichter bij God."

De 'New York Times' sprak met 21 vrouwen en meisjes die uit de handen van IS-strijders konden ontsnappen en analyseerde officiële communicatie van de groep die slavenhandel in kaart brengt en hoe strijders hun verkrachtingen goedpraten. De krant ontdekte een bijzonder goed georganiseerde sekshandel en een cultuur die verkrachtingen vergoelijkt.

Een 12-jarig Yezidi-meisje omschrijft hoe een IS-strijder haar aanrandde. De strijder nam eerst uitgebreid de tijd om uit te leggen dat wat hij zou doen geen zonde is. De Koran geeft hem niet alleen het recht om haar te verkrachten, zei hij. Hij hield ook vol dat het boek zijn daad vergoelijkt en zelfs aanmoedigt.

"Ik bleef hem zeggen dat het pijn deed - stop alstublieft", getuigt het meisje. Hij snoerde haar de mond en bond haar handen vast. Vooraleer hij zich aan het 12-jarige meisje vergreep, ging hij aan de bedrand bidden. "Hij zei dat hij volgens de islam een ongelovige mag verkrachten. Hij zei dat hij, door mij te verkrachten, dichter bij God komt."

Lichaam kapotgemaakt

Een ontvoerd Yezidi-meisje van 15 jaar, dat negen maanden als slaaf leefde en verkocht was aan een 20-jarige Irakese strijder, vertelt eenzelfde verhaal. "Hij zei dat mij verkrachten zijn gebed was aan God. Ik zei hem: 'Wat je met mij doet is verkeerd. Het zal je niet dichter bij God brengen.' Hij zei: 'Neen, het is toegestaan. Het is halal.'".

Lichaam kapotgemaakt

De sekshandel lijkt specifiek toegespitst op Yezidi-vrouwen en -meisjes. Yezidi's, of yazidi, zijn een minieme etnische en religieuze Koerdische bevolkingsgroep. Aanvankelijk bevolkten ze een gebied van Armenië tot Syrië, in het Midden-Oosten leven ze nu voornamelijk in het noorden van Irak. Zoals op de berg Sinjar, waar IS-strijders op 3 augustus 2014 dorpen binnenvielen en jonge vrouwen van de mannen afscheidden.

Jonge, ongetrouwde meisjes werden in witte, overvolle busjes gezet en wekenlang, soms maanden, in opsluiting gezet. "Het was honderd procent voorbereid", zegt een Yezidi-activist, die een uitgebreide lijst met slachtoffers bijhoudt, aan de 'New York Times'. "Er stonden matrassen, borden, bestek, voedsel en water klaar voor honderden mensen." Uiteindelijk werden ze in kleine groepjes weer in de witte busjes gezet en naar Syrië of plaatsen in Irak gebracht, om te verkopen als seksslaven.

Binnen Islamitische Staat zijn specifieke richtlijnen en interne memo's opgesteld, die omschrijven wat de regels van slavernij zijn en hoe dat kan worden goedgepraat. Het leiderschap van IS doet beroep op een bijzonder selectieve lezing van de Koran en andere religieuze uitspraken, die niet alleen geweld goedpraten, maar seksueel geweld omschrijven als "geestelijk heilzaam" en zelfs "deugdzaam".

Seks hebben met een zwangere slavin is zowat het enige dat expliciet verboden is. Een handleiding omschrijft hoe "een eigenaar moet wachten tot een vrouwelijke gevangene haar menstruatiecyclus heeft", om "zeker te zijn dat er niets in haar baarmoeder zit" alvorens seks te hebben.

Nawoord - Met andere woorden: Hoe sneller zo'n slachtoffer zwanger wordt, des te beter voor haar...

Het wordt stilaan tijd om de uitspraak: "Rond seks en een hoer haar kont draait de gehele wereld rond" te vervangen door: "Rond seks, denkbeeldige godheden en een hoer haar kont draait de gehele wereld rond" - of, blijf je alsmaar het ziekelijke denken van de massamens aanvaarden?

Zelfs indien de mens zogezegd 'in zonde wordt geboren' is er geen enkele reden om niet aan Zelfkennis te doen, opdat men het instinctief dierlijke in zichzelf zou kunnen ontstijgen, teneinde uit te groeien tot een 'volwaardige mens'. Zo stelde ik reeds eerder de vraag: "Wat versta jij onder een 'volwaardige mens?". En, wat was jouw antwoord alweer?...

In elk geval: hopelijk vind je de nodige tijd om onderstaand videoclipje te bekijken en de woorden te aanhoren. 'k Weet het: het kost een beetje inspanning. Toch is het een bewijs, dat er nog mensen hier op Aarde rondlopen met zowel gezond verstand als met de aangeboren drijfveer om iets aan de wantoestanden te 'doen'; dit, ondanks het feit dat we aan het 'gebeuren van alles' weinig of niets kunnen verhelpen, zolang ons gemeenschappelijk bewustzijnsniveau niet verhoogt.

De vraag is dus: hoe kunnen we onze oude, vastgeroeste overtuigingen vervangen door heilzamere? Anders gezegd: ben jij bereid om aan Zelfkennis te doen, opdat de eerstvolgende generatie ietwat bewuster wordt van hoe het Leven en de 'mens' daadwerkelijk in elkaar zit?... Ga naar 'Berichten' hierboven en laat me iets weten, hé! Alvast bedankt!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht