ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Lichte kleur van ogen is indicatie voor risico op alcoholverslaving

Het merendeel van alcoholverslaafden zou eerder lichtkleurige ogen hebben.
door Tsenne Kikke - donderdag 2 juli 2015 17:59

Ooit heb ik weleens een jointje gerookt, maar na het lezen van wat hierna komt, moest ik voor mezelf vaststellen dat alle mensen, die ik ooit heb gekend, en aan drugs verslaafd zijn, geen bruine ogen hadden.

Wetenschappers aan de universiteit van Vermont zeggen dat ze een verband hebben ontdekt tussen de kleur van de ogen en afhankelijkheid van alcohol. Mensen met blauwe ogen lopen meer risico op een alcoholverslaving dan mensen met donkerbruine ogen, concludeerden ze.

Uit een databank van profielen van 10.000 patiënten met een psychiatrische aandoening, zoals een verslaving, trokken Arvis Sulovari en Dawei Li 1.263 profielen van blanke Amerikanen met een alcoholverslaving en met Europese voorouders.

Na meerdere analyses, zo meldden Amerikaanse media, kwamen ze tot de conclusie dat Europese Amerikanen met een lichte kleur van ogen, zoals blauw en groen en grijs, meer kans op een alcoholafhankelijkheid hadden dan die met donkerkleurige ogen. Blauwe ogen blijken het sterkst geassocieerd met een alcoholafhankelijkheid.

Volgens de onderzoekers dragen hun bevindingen bij tot de hypothese dat alcoholverslaving een genetische component heeft. Het is al bekend dat mensen van Aziatische origine minder goed tegen drank kunnen omdat ze een andere genetische variant hebben van het enzym aldehyde dehydrogenase, dat alcohol afbreekt.

Het onderzoek is gepubliceerd in het julinummer van het American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht