ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe mensen woordjes, zoals 'gelukkig zijn' en 'liefde' voor zichzelf vertalen

Emma Murphy vertelde openhartig over haar ervaringen met betrekking tot huiselijk geweld.
door Tsenne Kikke - woensdag 8 juli 2015 21:56

Ik heb zeer veel mededogen voor het leed dat mensen zichzelf aandoen. Neem de 26-jarige Emma Murphy, bijvoorbeeld, moeder van twee kindjes. Ondanks het feit dat ze de geaardheid van haar partner zeer goed kent, leefde ze in een verbeeldingswereld, die haar alsmaar wijsmaakte dat het allemaal rozengeur en maneschijn was - of, dat het allemaal wel zo zal worden.

Tot voor kort had ze 'een gewelddadige relatie', beweerde ze. Maar, in haar meest recente video op Facebook vertelde ze, dat haar vriend haar opnieuw hardhandig had aangepakt, en dat ze hem nu op straat heeft gezet.

Emma vermoedde dat haar vriend vreemdging - maar, toen ze dat aan hem vroeg, ging hij door het lint. Hij ontkende de feiten en gaf haar een vuistslag. Later bleek echter dat Emma’s twijfels toch terecht waren.

Daarop had ze al haar moed verzameld om haar verhaal te doen in een video op Facebook. Daarin vertelde ze al huilend dat ‘de liefde van haar leven’ haar vaak fysiek mishandelde - een iets, dat deel uitmaakte van die 'geweldige relatie'? - maar dat ze nu pas besefte dat zijn gedrag niet langer tolereerbaar was. Zijn meest recente aanval was meteen ook zijn laatste, want Emma heeft de relatie beëindigd.

In het filmpje hieronder vertelt ze ons hoe het moeilijk het was om deze video online te plaatsen. Ze heeft het uiteindelijk dan toch gedaan...: omdat ze andere slachtoffers van huiselijk geweld wil stimuleren om de benarde situatie waarin ze verkeren stop te zetten. "Verbreek de relatie en ga naar mensen toe die van je houden, zoals vrienden en familie."

Haar probleem?... Indien ze haar eigen ingesteldheid niet wijzigt en 'wakker wordt', zal ze hetzelfde type man aantrekken - of, om het haarzelf nog gemakkelijker te maken: dezelfde man terug in huis nemen. Wedden?

Om die reden heb ik zeer veel mededogen voor het leed dat mensen zichzelf aandoen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht