ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De thuishaven van de mensheid ziet er vanop een afstand geweldig uit

43 jaar lang hebben we moeten wachten op een betere foto van de Aarde.
door Tsenne Kikke - dinsdag 21 juli 2015 19:16

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa heeft voor het eerst in 43 jaar tijd een foto vrijgegeven van een volledig zonovergoten Aarde. Een Aarde, die aan een snelheid van 107.826 km/uur rond de Zon draait en dan nog eens, samen met de Zon en de andere planeten aan een snelheid van rond de 1 miljoen kilometer per uur door de ruimte suist.

Ik vermoed dat geen mens - terwijl hij dit nu leest en rustig op een stoel zit - zich daarvan een voorstelling kan maken. Oh ja, nog iets: bovendien draait onze Aarde dan ook nog eens aan een snelheid van 1.670 km/uur omheen zijn eigen as, en is daarenboven onderhevig aan de expansie van het heelal, dat weeral iets anders is dan datgene wat we 'beweging' noemen.

Onze blauwe planeet

De foto is genomen door een camera aan boord van de Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) op 1,6 miljoen kilometer afstand en is de eerste foto van de volledige Aarde sinds 1972 die door de NASA werd gemaakt. Alle andere NASA-foto's, die we sinds 1972 van onze planeet kennen, zijn montages van foto's van verschillende stukjes Aarde.

Ook het nieuwe beeld, genomen op 6 juli 2015, is een montage, maar dan van drie foto's van de volledige Aarde. De camera, de Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC), nam immers verschillende foto's na elkaar in verschillende kleurenspectra, van ultraviolet tot infrarood, en de rode, groene en blauwe beelden werden gecombineerd.

De mooie foto heeft als zeer veel impact op diverse mensen gehad. Zo deelde de Amerikaanse president Barack Obama met trots de foto van de NASA op Twitter: "Just got this new blue marble photo from ‪@NASA. A beautiful reminder that we need to protect the only planet we have. We are not just Americans, but citizens of Earth."

Veronderstel dat je een godheid bent, en de Aarde zowel vanop een verre afstand als vanuit een andere dimensie bekijkt. Kan je de mensen 'zien', die tot jou bidden?

Waarom kan het merendeel van de mensheid maar niet beseffen dat alle goden gemaakt zijn naar het beeld en gelijkenis van de mens? Enig idee?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht