ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe je in Nederland helderziende kunt worden op kosten van de Staat

Het Nederlandse UWV schoolt werklozen om tot helderzienden…
door Tsenne Kikke - zondag 14 juni 2015 0:15

Ikzelf was tot op heden de mening toegedaan dat helderziendheid - indien het daadwerkelijk bestaat - én mediumschap, aangeboren gaven zijn, die eventueel - dankzij persoonlijke ervaringen - over de jaren kunnen worden ontwikkeld. Nu las ik deze week, dat je al die paranormale dingen kunt aanleren, indien je aan 2 belangrijke voorwaarden voldoet, namelijk: (1) Je moet werkloos zijn, en (2) ouder dan 50.

Geloof me, of niet, maar het UWV vergoedt cursussen voor werklozen, die zich willen laten omscholen tot spiritueel belconsulent, hypnotiseur, medium, of iets dergelijks. Dat bevestigde de uitkeringsinstantie naar aanleiding van een reportage die 'Reporter Radio' (Radio 1) heeft gemaakt. Sinds 2008 hebben zeven 50-plussers een vergoeding hiervoor gekregen.

Voor de Belgische lezers: De afkorting UWV staat voor 'Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen', een zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Voor bijna 1.000 euro per persoon kunnen de werkzoekenden bij 'Paradidakt' uit Zoetermeer een cursus krijgen over hoe ze tarotkaarten moeten lezen - of, hoe ze in een glazen bol moeten kijken - of, hoe ze als een of ander paranormaal medium op de arbeidmarkt kunnen worden gelanceerd.

Als commentaar schreef een lezer: "En als men er hypnose aanleert, kan men het misschien heel goed gebruiken als men solliciteert. Menig werkgever herinnert zich niets meer na het sollicitatiegesprek."

Ook wordt er betaald voor reïncarnatiesessies in de Ardennen in het domein van Radhadesh, te midden van een zogenaamde 'spirituele gemeenschap', gebaseerd op Indiase cultuur en religie.  

Op de website van Rob van der Wilk's 'Paradidakt' staat er nog het volgende over te lezen ...:

"Je leert professioneel te werken met de Tarot, Doreen Virtue’s engelenkaarten, het lezen van foto’s en voorwerpen en je ontwikkelt je mediamieke vermogens. Het mediumschap wordt uitgebreid beoefend. Je leert alles wat je weten moet om een succesvol spiritueel belconsulent te zijn in een tijdsperiode van vijf maanden. Je bent intensief bezig met het ontwikkelen en vormgeven van je helderziende, heldervoelende en invoelende kwaliteiten. Je leert meerdere meditatietechnieken intensief kennen. Je bent na afloop van deze opleiding in staat zelfstandig te mediteren.

De opleiding tot spiritueel Belconsulent is een allround paranormale training en bewustwording. De opleiding bestaat uit het Medium Weekend in de Belgische Ardennen en zes lesdagen in het Paradidakt Centrum in Zoetermeer.

Tijdens het Medium Weekend ontwikkel jij jouw (beginnend) mediumschap onder deskundige begeleiding van het Paradidakt Team. Je maakt grote stappen in spirituele zelf ontwikkeling. Je intuitie, je helderziendheid, je heldervoelendheid, je paranormale vermogens, je contacten met de Spirit World verdiepen zich enorm. Iedereen kan meedoen met het Medium Weekend (het weekend van mei 2015 zit vol! Nieuwe datum volgt spoedig). Radanesh is een mooi landgoed midden in de heuvels van de Belgische Ardennen, spirituele en heilige grond waar je tot rust en spirituele inzichten komt."

Het lesmateriaal bestaat uit een lesmap, een set tarotkaarten en een set engelenkaarten - en, je bent vertrokken.

Het UWV zegt dat er niets mis is met de vergoeding, ... omdat de opleider een baangarantie geeft. De nieuwe helderzienden kunnen aan de slag bij een bellijn, waar ze 29 cent per minuut verdienen.

"Het is een erkende opleiding. Het UWV is er niet voor om een erkende opleiding in twijfel te trekken," zei een woordvoerder.

Het UWV heeft nu eenmaal regelingen getroffen om oudere werknemers aan het werk te helpen. Werkgevers krijgen subsidie als ze 50-plussers in dienst nemen. Ook kunnen ze een scholingsvoucher aanvragen van maximaal 2.500 euro voor een erkende opleiding voor de aanstaande werknemer. Het bedrag wordt pas uitgekeerd als de 50-plusser daadwerkelijk in dienst is getreden.

Zinvol bestaan...

"We moesten heel erg ons best doen om het voor elkaar te krijgen," zei een woordvoerder van Paradidakt. "Maar toen kregen we het vergoed. Dus dat was heel fijn."

"Ik begrijp dat er mensen zijn, die hier niks mee hebben en vinden dat onze opleidingen niet moeten worden vergoed. Maar wij kunnen werklozen, die op de reguliere markt niet zo veel kans meer hebben, een zinvolle invulling geven aan hun bestaan."

Gevraagd naar een reactie zei minister Asscher dat het op het eerste gezicht inderdaad om een bijzonder beroep gaat. Maar een oordeel heeft hij er nog niet over, voor hij de feiten heeft onderzocht.

De Helderziende Bellijn, een goudmijn?

Interessant was het volgende commentaar van een andere lezer, waaraan ik praktisch geen woord heb veranderd:

"Indien je de 'Helderziende Lijn' opbelt, betaal je € 0,90 per minuut - vanuit België: 1 euro per minuut. Daar houdt zo'n lijn € 0,76 per minuut aan over. Een helderziende verdient gemiddeld € 0,35 per minuut. Dus een lijneigenaar houdt zo'n € 0,41 per minuut over.

Vermenigvuldig dit keer 130.000 belminuten per maand, en de eigenaar houdt € 53.300 per maand bruto over.

Advertentiekosten Google Adwords € 13.000 en teletekst € 4.000, overheadkosten € 5.000 per maand en de netto winst komt uit op € 36.300 per maand!!! Da's per jaar: € 435.600.

Een Holding BV, met daaronder een werkmaatschappij BV, en je maakt handig gebruik van de deelnemingsvrijstelling (Nederland = Belastingparadijs).

Trek daar nog af het DGA loon van € 44.000 voor de lijneigenaar. Je winstbelasting van 20% en gedeeltelijk 25% over grofweg € 391.600 en je schuift in de Holdingspaarpot € 263.700. PER JAAR. Dat, als je alles EERLIJK doet.

U kunt zich wellicht voorstellen wat er gebeurt als men gebruik maakt van de Curaçao route. Belastingontwijking, maar het mag. Je hebt dan niets te maken met het DGA loon en de VPB (winstbelasting). Je lacht je te pletter als je ziet hoe makkelijk het is. Bovendien Fiscaal waterdicht. De Balkenende norm: "Ach, waar hebben we het over". Ik ben immers lijneigenaar en Helderziend. Ik kan voorspellen dat er geen blauwe enveloppen meer binnenkomen. Da's toch veel beter..." 

Moraal van dit verhaal? Indien je in België woont, ouder dan 50 bent, en werkloos, verhuis naar Nederland, en verander van nationaliteit. :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht