ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Indonesische smokkelaar propte exotische vogels in lege plastic flessen

De handel in illegale vogels is in Indonesië momenteel een booming business.
door Tsenne Kikke - woensdag 6 mei 2015 17:36

De Indonesische politie keek vreemd op bij de grenscontrole in de haven van Tanjung Perak in Surabaya toen ze een 24-tal kaketoes in een houten krat ontdekten.

Enkele met uitsterven bedreigde geelkuifkaketoes hebben daardoor hoogstwaarschijnlijk een verschrikkelijk leed ondergaan. Een 37-jarige smokkelaar had de vogels in lege plastic flessen gepropt om hen zo de grens over te kunnen smokkelen. De man kan tot 5 jaar gevangenisstraf krijgen. De bedoeling was de kaketoes op de zwarte markt te verkopen. Zo'n kaketoe kan aldaar tussen de 700 en de 1.000 euro opbrengen.

Kaketoes zijn een ernstig bedreigde diersoort. Er zouden minder dan 7.000 exemplaren van de vogels overblijven in het wild.  De vogels werden uiteindelijk uit de flessen bevrijd en aan een dierenarts overhandigd.

In Indonesië is de handel in illegale vogels momenteel booming business. Elk jaar worden meer dan 10.000 papegaaien in het wild gevangen genomen en verkocht. 40 procent van de gesmokkelde dieren sterft tijdens het transport dat vaak in vreselijke omstandigheden verloopt.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht