ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Driemaal zo veel asielaanvragen wegens homoseksuele geaardheid

Vele homo's uit Senegal, Kameroen, Mauritanië, Togo en Guinée trachten naar België te emigreren wegens hun geaardheid.
door Tsenne Kikke - zondag 5 april 2015 5:47

Het regent van asielaanvragen met betrekking tot homoseksualiteit. Het aantal is in vijf jaar tijd verdrievoudigd en steeg van 376 in 2009 naar 1.070 in 2014. Het belangrijkste motief voor weigering is het gebrek aan algemene geloofwaardigheid.
 
De meerderheid van de zwarten die zich vorig jaar aanboden zijn afkomstig uit Senegal, Kameroen, Mauritanië, Togo en Guinée. Van de 843 dossiers die het CGVS in 2014 behandelde, werden er 295 afgerond met een positieve beslissing. Dat betekent dat 34,9 procent van de asielaanvragers die hun seksuele voorkeur als motief naar voren schoven, een bescherming kreeg van de Belgische staat.

"Het belangrijkste motief voor weigering is het gebrek aan algemene geloofwaardigheid van hun getuigenis. De verklaringen van de asielaanvragers komen niet steeds overeen met de heersende toestand in het land van oorsprong, of ontberen aan samenhang. Het is belangrijk te weten dat deze mensen individueel worden verhoord door medewerkers die gevormd zijn naar de oorspronglanden en het thema seksuele oriëntatie," preciseerde Damien Dermaux, woordvoerder van het CGVS.

Ditmaal zal ik mijn persoonlijke mening achterwege laten. 't Is Pasen vandaag.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht