ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Filosoferen over een mogelijke nucleaire oorlog is niet voor onwetenden

Oorlogstijden zijn akelige tijden, waarin het 'ware gelaat' van de instinctief ingestelde mens tevoorschijn treedt.
door Tsenne Kikke - zaterdag 7 maart 2015 17:00

Oorlogen kunnen we onmogelijk vermijden. Indien je leest hoeveel geweld er zich in huisgezinnen voordoet, hoe politici - maar, ook collega's op het werk - met elkaar bekvechten, elkaar pesten, of met elkaar op de vuist gaan, hoe miljoenen mensen zich verlekkeren met het bekijken of beoefenen van agressieve sporten, en zo meer - en, indien je dan nog eens rekening houdt met het laag bewustzijnsniveau van de gemiddelde mens; de mens, die nu de ene is en binnen enkele seconden - wegens de honderdtallen diverse ikjes - een totaal anders iemand kan zijn, dan kun je misschien beseffen dat de enige constante in de wereld veranderlijkheid is.

Anders gezegd: daar waar momenteel vrede heerst, kan er morgen oorlog ontstaan, net zoals in een huisgezin. Niets met doemdenken te maken. Wel met pure realiteit - en, er hangen wel degelijk enkele nieuwe oorlogen in de lucht.

Waar de meeste mensen angst van hebben zijn nucleaire oorlogen. Hoe groot is de kans dat wij die in België of Nederland zullen meemaken? Ik weet het niet, en jij hoogstwaarschijnlijk ook niet, maar die kans - hoe klein ook - bestaat.

Ik bedoel hiermee dat de kans zowel groot als klein kan zijn, en ik zal je nu uitleggen waarom. Zet je goed op jouw stoel, zet jouw helm op, en doe jouw veiligheidsgordels aan.

Indien onze gewesten door een vijand worden aangevallen die haar grenzen wil verleggen, ons wil domineren en over de volgende jaren wil indoctrineren, enzovoorts, dan zal er geen nucleaire oorlog mee gemoeid zijn.

Maar, indien de vijand de bedoeling heeft om ons uit te roeien, gewoonweg omdat we er, bijvoorbeeld, een andere godsdienst op nahouden, dan is een nucleaire aanval onvermijdelijk.

De hamvraag is dus: wie is de vijand? Rusland? China? Noord-Korea? Iran? Groeperingen, zoals al-Qaeda en ISIS? ...

Dat landen elkaar totaal - via een nucleaire oorlog - zullen vernietigen, is twijfelachtig, maar dat een land nucleaire wapens aanwendt, is wel mogelijk. ISIS heeft zélf wel geen nucleaire wapens, maar niets houdt het tegen om een Arabisch land aan te vallen om diens wapens te stelen.

Reeds eerder schreef ik dat de magazijnen, waar wapens worden gestockeerd, overvol zijn, en dat de oude wapens dringend door gloednieuwe dienen vervangen te worden. Ze moeten worden gemoderniseerd, om het iets chiquer uit te drukken. Natuurlijk kan men de verouderde zaken verkopen, of vernietigen.

In elk geval is er van een effectieve nucleaire oorlog nog geen sprake, maar erover spreken, doet men wel. Bijvoorbeeld: wat zegt deze man allemaal in het Russisch ?

Overbevolking is eveneens een reden om oorlogen te doen ontstaan - erger zelfs: een reden om ze toe te laten.

Alhoewel sommigen beweren dat er op deze Aarde voedsel genoeg is om iedereen te voeden, lijden miljoenen stervelingen hongersnood. Maar, ik heb het niet over deze vorm van overbevolking, doch over het feit dat er in Europa meer en meer werklozen zullen zijn. Wacht maar rustig af. Technologieën zullen de dingen meer en meer overnemen en in een bedrijf, waar vroeger duizenden tewerk werden gesteld, blijven er soms nu al enkele honderden van over om de machinerieën te besturen en te onderhouden.

Jonge mensen zullen zich moeten gaan specialiseren, en de jonge schoolverlaters zullen zich kunnen blijven inlijven bij de een of andere terroristische groep, teneinde als een 'meerwaarde' voor een maatschappij te kunnen fungeren.

Een Hitler heeft altijd zijn woord gehouden. "Breng me aan de macht, en ik zal ervoor zorgen dat de welvaart terugkeert, dat hongersnood en armoede verdwijnen, en dat iedereen terug werk zal hebben." En jazeker, nadat er in de oorlogsjaren zeer veel dingen werden verwoest, floreerden de bouwbedrijven, en alles wat er omheen draaide. Maar, die Gouden Jaren zijn foetsie.

De statistieken over de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog verschillen nogal van elkaar. Zo worden er aantallen van rond de 50 miljoen genoemd, maar ook van boven de 70 miljoen. In België vielen er iets van een 86.000 doden, in Nederland bijna 200.000, in Frankrijk 562.000 en in Duitsland 7.500.000.

Allemaal heel erg, maar veronderstel even dat die oorlog er nooit was geweest, en er dus geen sprake zou zijn geweest van 50 à 70 miljoenen doden? Hoe zou de wereldeconomie en aanverwanten er momenteel voorstaan? Enig idee? Toegegeven: we kunnen het ons niet eens voorstellen.

We mogen er niet aan denken, en we kunnen ons misschien beter bezighouden met die ene, gewone sterveling, die vandaag och arme zelfmoord heeft gepleegd - want, dat doen mensen. Terwijl ze zich op een onderdeel concentreren, verliezen ze het geheel uit het oog - want, als we het over oorlog hebben, zullen er meerdere doden bij betrokken zijn. Daarom is er een dringende nood om onze jeugd op een totaal andere manier op te voeden en te onderwijzen, doch dus niet via 'onderwijzers' en ouders met het bewustzijnsniveau als die van vandaag.

Mensen ... Ik beweer niet dat mensen dom zijn, maar ze kunnen zich - wegens onwetendheid - heel dom gedragen. Denk, bijvoorbeeld, aan een vorige blog aangaande de illusie van de deur.

Het probleem is, dat al die onwetenden er een eigen opinie, geloof, verbeeldingswereld, et cetera, op nahouden, en dus ook mogen meegenieten van de zogenaamde 'vrije meningsuiting'. Mijn ervaring is: spreek die mensen tegen, en je hebt vijanden op jouw nek gehaald. Anders gezegd...

... Oorlogen zijn niet te vermijden, zolang het bewustzijnsniveau van de gehele mensheid niet verhoogt, en daar hebben we nog minstens een duizendtal jaren voor nodig.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht