ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Astrologie: in hoeverre herken jij jezelf indien jouw horoscoopbeschrijving?

Waarom zijn er mensen, die zichzelf in de teksten die bij hun geboortehoroscoop horen, niet herkennen?
door Tsenne Kikke - woensdag 18 maart 2015 3:06

Het gebeurt weleens dat mensen mij zeggen: "Ik herken mezelf maar voor 50% als ik de teksten lees die bij mijn horoscoop afgedrukt staan."

Daarop kan ik reeds onmiddellijk zeggen: "Slechts 50%? Dat is prachtig! Indien je een andere tekst zou lezen, over Roodkapje, bijvoorbeeld, zou je jezelf daarin misschien voor 0% herkennen. Met '50 Shades of Grey' kan het percentage ietwat hoger liggen."

Anders gezegd: "Is het niet prachtig dat we iets over een persoon kunnen vertellen zonder hem/haar ooit te hebben ontmoet?".

Zelfs indien 50% juist is, dan hebben we er toch een klein idee over. Natuurlijk weten we dan wel niet welke teksten bij die 50% horen en welke niet. Er dient dan een beetje speurwerk te worden verricht, maar dat vraagt inspanning.

Het spijtige is, dat mensen weinig tijd aan hun geboortehoroscoop besteden, daarenboven de dingen vluchtig lezen, er soms niet bij nadenken, en niet lezen wat er staat. Bijvoorbeeld...

Aspecten

Een bepaald aspect tussen twee of meerdere planeten kan ofwel zwak zijn, middelmatig, of sterk.

Een zwak aspect betekent dan ook dat de daarbij horende tekst voor 0% tot 25% juist kan zijn. Je moet dus dan wel de zinnen, die niet op jou slaan, eruithalen, en werken met wat er overblijft. Zelfs dan zal al hetgeen er nog staat een zwakke invloed op jouw essentie hebben.

Bij een middelmatig aspect zullen de woorden voor ongeveer 25% à 50% van jou op toepassing zijn; en bij een sterk aspect mag je rekenen op een 50% à 75%, misschien op meer.

Essentie

Weet je nog dat ik schreef dat Gurdjieff beweerde dat Astrologie op de essentie van de mens van toepassing is en niet op de persoonlijkheden? Een iets, waar zelfs mensen, die zichzelf de titel van 'astroloog' hebben opgekleefd, geen rekening mee houden.

Wat dat woordje 'essentie', en al wat er omheen draait, effectief betekent, weet geen mens. Maar, toch kan iedere lezer begrijpen dat we diverse persoonlijkheden in onszelf meedragen, en om die reden te allen tijde niet één en dezelfde zijn.

Nu is er een groot verschil tussen (1) de persoonlijkheden, die met de essentie verbonden zijn en (2) de valse, oneigene persoonlijkheden, of noem ze 'verworven persoonlijkheden'; persona, of maskers, die we sedert onze jeugdjaren hebben aangekweekt. Ze zijn niet van 'onszelf' maar, net als een goede acteur, zijn ze wel degelijk van groot nut in die momenten dat we ze nodig hebben.

Nu hangt er veel af van het feit of een mens dichtbij zijn essentie leeft - of, permanent met die oneigene persoonlijkheden door het leven gaat.

In het eerste geval zal een persoon de teksten, die bij zijn horoscoop horen, beter herkennen en begrijpen, dan de persoon wiens persoonlijkheden in het geheel niet met de essentie verbonden zijn. In wezen is hij dan een vreemde voor zichZelf.

De horoscoopvergelijking van een eeneiige tweeling, waarvan de ene aan Zelfkennis doet en de andere niet, zou een interessant gegeven voor onderzoek zijn, bijvoorbeeld.

Nu kan ik daarover boeken schrijven - of, beter gezegd: andere boeken kopiëren, en al de bladzijden ervan op deze website afdrukken, maar dat zou puur tijd- en energieverlies zijn.

Mensen, die meer aandacht aan zichzelf willen besteden, zullen zich wel automatisch die boeken aanschaffen, teneinde een studie te maken van zichzelf, waarbij rekening wordt gehouden met de 'echte persoonlijkheden' en de 'onechte'.

Een beetje reclame: of, ze kunnen in contact treden met DImschool vzw.

Wat ik trachtte uit te leggen is, dat er verscheidene redenen kunnen zijn waarom een mens zichzelf in de teksten niet herkend. Tevens heb ik reeds eerder andere redenen opgegeven, waaronder de juistheid van het geboortemoment, en zo meer, en zo meer.

Jouw kunst zal er dit leven uit bestaan om de ruwe diamant dermate bij te slijpen dat hij schittert. Ik bedoel: indien je je met de persoonlijkheden van jouw essentie wenst te identificeren en niet met de zogenaamde valse, of onechte persoonlijkheden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht