ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dus…, jij denkt nog immer dat je bij waakbewustijn wakker bent?

Geen mens beseft dat zijn niveau van bewustzijn het niet toelaat te 'ontwaken'.
door Tsenne Kikke - dinsdag 9 december 2014 23:06

Als ik schrijf dat de mens in slaap is geboren, in slaap leeft en in slaap sterft, dan is er hoogstwaarschijnlijk bijna niemand die me gelooft.

Eigenlijk hoeft niemand mij te geloven. Je kunt in de één of andere godheid geloven, of geloof hechten aan ufo's en aliens, die op Aarde zijn geland - of, dat het volgende week gaat sneeuwen, maar geen enkel geloof evenaart een echt weten.

Het allerminste dat ik van sommige mensen mag verwachten, is: dat ze de dingen, die ik uitschrijf, tenminste voor zichzelf uittesten. Nochtans is het diezelfde hypnotische slaap die het hen verhinderd - want, indien een mens denkt/droomt dat hij wakker is, waarom zou hij dan nog aan 'ontwaken' moeten denken?

Hetzelfde fenomeen doet zich tijdens de nachtelijke slaap voor. Indien iemand in jouw droomwereld binnenstapt, en jou vertelt dat je aan het dromen bent, en dat al die omgevingen waarvan je aan het dromen bent niet écht bestaan, zou je die persoon - in die droom - niet kunnen, noch willen, geloven. Toch ben je op dit ogenblik gehuld in de sfeer van de slaap; een slaap, van waaruit geen ontsnapping mogelijk is. Denk, bijvoorbeeld, aan Plato's Grot.

Ook vermeldde ik reeds dat 99,99% van de mensheid slechts twee van de vier bestaande bewustzijnstoestanden kent, namelijk: de slaaptoestand - en, datgene wat hij de waaktoestand noemt. Nochtans is deze laatste toestand een verlengde van de eerste, waarbij de nachtelijke dromen vervangen worden door dagdromen, fantasieën, verzonken zijn in gedachten, zich dingen verbeelden, op een automatische manier de dag doorbrengen, enzovoorts enzovoorts.

Indertijd zei Jezus meermaals: "Ontwaak!" - "Word wakker!" - "Ontslaap!", maar noch toen, noch op de dag van vandaag zijn er stervelingen die de woorden begrijpen. Ik bedoel: écht begrijpen, opdat men ernaar streeft uit die slaap te ontwaken.

Weten dat elke mens in slaap leeft is één ding, maar de mens daardoor misbruiken is een totaal ander iets - want, ja: in deze moeilijke economische tijden passen parasiterende mensen daadwerkelijk toe wat ik al jarenlang aan lezers tracht uit te leggen.

Hoed je voor hypnose, suggestie en post-hypnose!

Zo is de Londense politie momenteel op zoek naar de dader van een bizar misdrijf, waarbij een truc wordt toegepast die bij tweederde van de mensheid werkt. Om eerlijk te zijn, dacht ik dat er veel meer vatbaar voor zijn.

De politie van Londen heeft een video vrijgegeven, waarop te zien is hoe een dief op een verbazingwekkende manier zijn slachtoffer willoos maakt en vervolgens zijn slag slaat.

Op de camerabeelden is te zien hoe een man de winkel van de 56-jarige Aftab Haider binnenstapt, hem in het voorbijgaan even aanraakt. Daarna maakt hij een beweging met zijn hand in de lucht en dan lijkt de eigenaar onder hypnose gebracht. Zonder dat de man reageert worden zijn zakken geleegd door de dief. De buit bedroeg enkele honderden Britse ponden.

De camerabeelden werden donderdag getoond in de Britse versie van 'Opsporing Verzocht'. De methode doet denken aan de trucs die psychologisch manipulator Derren Brown vertoont en vaker worden toegepast in Oost-Europa. Volgens de politie was de dief in Londen ook uit Oost-Europa afkomstig. Het is Brown, die beweerde dat de truc bij tweederde van de mensen werkt.

In elk geval was Aftab Haider niet in een heel diepe trancetoestand - want, van zodra de dief de winkel uitstapte had hij door van hetgeen net was gebeurd.

Op het internet vinden we talrijke verklaringen - en, het is aan jou om die dingen te geloven, die jij wenst te geloven. Maar nogmaals: een geloof is nooit een echt weten. Dus, wat maakt het uit wat je gelooft?....

Het volgende blogbericht zal handelen over wat Gurdjieff ons, onder andere, wist te vertellen over de Slaap.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht