ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vrouw door eigen vader in de naam van Allah gestenigd wegens overspel

De zoveelste videoclip uit het land der islamieten om van te gruwelen...
door Tsenne Kikke - vrijdag 24 oktober 2014 0:52

Sommige mensen leven nog in de Middeleeuwen en behandelen medemensen op een barbaarse manier, gewoonweg als een stuk vuil. Zo worden er momenteel voor de zoveelste maal verschrikkelijke beelden uit het brandende Syrië gepubliceerd; afschuwelijke beelden om van te gruwelen, waarin te zien is hoe een overspelige vrouw de dood wordt ingejaagd via steniging, en wel door haar eigen vader... - omdat ze - ondanks het feit dat ze gehuwd was - toch nog vreemd ging.

Of het ja dan neen om een gedwongen huwelijk ging, weten we natuurlijk niet.

“Wil je me alstublieft vergeven, papa,” smeekte ze nog alvorens haar straf te ondergaan. “Nee, dat kan ik niet,” reageerde hij genadeloos, omringd door IS-strijders. “Ik ben jouw vader niet meer. Allah zal je vergeven,” klonk het verder, terwijl de vrouw snikkend de laatste seconden van haar leven meemaakte.

Vervolgens wierpen de gestoorde koranbelijders - in de naam van hun godheid - een hoop stenen op de vrouw, totdat ze de projectielen volledig geluidloos incasseerde.

Het filmpje werd opgesmukt met een beetje 'hemelse, typisch islamitisch klinkende klaagzang'. En dan zijn er mensen, die verwonderd zijn, indien er diepgaande vragen worden gesteld over de kwaliteit - of het ontbreken ervan - van de breininhoud van menstypen, die zich tot de islam laten bekeren, en daarna naar Syrië vertrekken om aldaar te gaan doden in de naam van hun zogenaamde godheid. Ikzelf kan me geen wredere god voorstellen? Jij wel?...

Nawoord: Reeds eerder vergelijk ik godsdienst met voetbal. Ik heb mijn bedenkingen over het bewustzijnsniveau van zowel mensen, die een godsdienst nodig hebben - evenals over hen, die behoefte hebben om elke week naar een voetbalmatch te kijken. Maar, tussen de miljoenen voetbalkijkers treft men honderdduizenden hooligans aan. Hetzelfde geldt, mijns inziens, voor wat gelovigen aangaat - en, om die reden is geweld uit deze wereld niet weg te denken.

Nog iets: Telkenmale ik het over 'bewustzijn', of 'bewustzijnsniveau' heb, weet ik dat geen mens mij begrijpt. Ik heb het dus niet over bewust zijn dat je bestaat, bijvoorbeeld - want, sommige dieren kunnen dat ook. Wel heb ik het telkenmale over de twee hogere vormen van bewustzijn, die komen na het slaapbewustzijn, de waakbewustzijn (de toestand waarin je je nu bevindt), en die twee hogere, ongekende vormen van bewustzijn.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht