ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Zit je nu in een stoel, en denk je dat je nu in rust bent?…

De mens weet wel in het algemeen hoe het universum ongeveer in elkaar zit, maar is zich zelden of nooit bewust van het zogenaamde 'mysterieuze'.
door Tsenne Kikke - dinsdag 7 oktober 2014 0:57

Het vorige blogbericht eindigde met de woorden: "Kortom: zowel over het inwendige van de Aarde, evenals die van de Maan, blijven er meer dan genoeg vragen bestaan; vragen, die wetenschappers nog jarenlang zullen bezighouden. Ondertussen kunnen we rustig blijven voortgenieten van ons leven op deze meer dan mysterieuze aardbol."

Mysterieus? Wist je dat ongeveer 99% van de mensheid zich niet bewust is van dat mysterieuze?

Enorm veel mensen bezien het Leven, evenals de planeet Aarde die we bewonen, als iets vanzelfsprekends. Reeds eerder had ik het over het thema 'Rust'. Zo vermeldde ik, bijvoorbeeld, het volgende...

Ben je nu in rust?...

Je denkt dat je in rust bent, niet beseffende dat je op een aardbol verblijft, die op dit moment op een onzichtbaar spoor doorheen de ruimte suist.

(1)- Een aardbol, die aan een snelheid van 1.674 km per uur rond zichzelf draait;

(2)- een aardbol, die aan een snelheid van ongeveer 107.000 km per uur omheen de zon draait,

(3)- en dan nog eens - tezamen met de zon en andere planeten - aan een snelheid van bijna 1 miljoen kilometer per uur doorheen de ruimte vliegt.

Samengevat: Soms staan we er zelden of nooit bij stil dat we nooit of te nimmer in rust zijn. De énige constanten in het gehele universum zijn beweging en verandering.

De Aarde draait omheen haar as, dan nog eens aan een andere snelheid omheen de Zon, en dan schieten we samen met de Zon en de andere planeten nogmaals aan nog veel hogere snelheid vooruit, de wijde ruimte in. En, jijzelf bent in rust? Nogmaals: het is een illusie - geloof me, of niet.
 
Reeds eerder schreef ik dat er 4 niveaus van bewustzijn bestaan en jijzelf verblijft in de laagste twee, zijnde: de 'slaaptoestand' (tijdens de nacht) en de zogenaamde 'wakende toestand' (overdag); niet beseffende, dat deze tweede toestand slechts een verlengde is van de eerste.

Maar, stel dat er iemand van het Monty Python-team jouw slaap verstoort, je ogen opent, en je de werkelijkheid op een ludieke manier ziet en aanhoort. Wat doe je er dan mee? Je gaat je toch niet 'insignificant' voelen, net als onderstaande dumbass?

Of, laten we het onderwerp 'rust' op een andere manier brengen... Hierin wordt het uiteindelijk getal op 4.595.000 km/uur gebracht... - gewoonweg, omdat ook het universum uitdijt.

Kan de 'werkelijkheid' nog mysterieuzer zijn? Het antwoord is: "ja" - en wel even mysterieus als het Leven trachten te omschrijven, het verschil uitleggen tussen ziel, het Zelf en geest, of iets te zeggen over de mogelijkheden om in contact te komen met onsZelf en de eventuele 'extra lichamen'. Maar, welke mens is daarin écht geïnteresseerd?

In elk geval: wat de snelheden van de hemellichamen betreft. Het meest mysterieuze deel daarin zijn de onzichtbare krachten, die op elkaar inwerken, en het Geheel als een geöliede machine laten functioneren.

Het zal niet lang meer duren dat er één persoon, of een groepje mensen, ons iets meer zal kunnen vertellen over wat men nu 'donkere materie' en 'donkere energieën' noemt.

Van zodra daarvan iets wordt gepubliceerd zal een groot deel van de 7 miljard mensen daarover tussen pot en pint meer kunnen vertellen, en in de waangedachte leven dat ze dan veel slimmer zijn geworden dan de dag voordien, toen ze er nog niets, of niet al teveel over afwisten. En zo lopen mensen met 'geleende kennis' rond, totaal onbewust van het meer daadwerkelijke mysterieuze.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht