ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Elk gevolg heeft oorzaken, toevalligheden ook

Dit blogberichtje bewijst dat er wel degelijk reddende engelen bestaan.
door Tsenne Kikke - maandag 24 maart 2014 15:03

Indien je de teksten van jouw horoscoop leest (ga hierboven naar 'Wie ben ik', nadat je jouw profiel hebt ingevuld), kom je tot het nare besef dat jouw essentie reeds vanaf de geboorte door de planeten werd gekleurd en je op die manier in staat bent jezelf te aanvaarden, en er misschien iets - dankzij Zelfkennis - aan wilt wijzigen. Tenslotte ben je dat lichaam niet. Het kan een voertuig worden van iets in jezelf, maar zolang je je met jouw lichaam identificeert - en dus denkt dat je enkel dat lichaam bent - blijf je onbewust van het reële bestaan van dat 'iets', tenzij in jouw verbeeldingswereld.

Toch kunnen er dingen in een mensenleven geschieden, die onvoorspelbaar zijn; dingen, die dus niet 'in de sterren geschreven stonden' en ons toevallig overkomen. Zo kon het leven van een jongetje van drie jaar oud gisteren om 17u35 Amerikaanse Tijd een heel andere wending hebben genomen indien Konrad Lightner niet zo snel als redddende engel zou hebben gereageerd.

Hijzelf en zijn vrouw Jennifer hadden al een tijdje beslist om te verhuizen uit hun appartement. Zondag was de dag van de verhuizing aangebroken. Ver hoefden ze niet te verhuizen, want het nieuwe appartement bevond ze iets verder in dezelfde straat, en om die reden was er geen verhuiswagen nodig.

Ze stonden nog maar net op straat met hun matras toen ze enkele verdiepingen hoger een jongetje zagen spelen aan het raam. De driejarige kleuter had een leuk spelletje uitgevonden: hij gooide zijn speelgoed uit het openstaande venster.

Plots ging het fout. De kleuter wou een stukje speelgoed achterna gaan, maar verloor zijn evenwicht. Konrad en Jennifer zagen hoe de driejarige jongen vanuit het tweede verdiep naar beneden viel, maar zich nog net kon vasthouden aan enkele telefoonkabels en als het ware uit angst bevroor.

Omdat ze vreesden dat hij van daaruit nog verder naar beneden zou vallen, beslisten ze om hun matras onder de kleuter te plaatsen. Amper enkele tellen later werd hun vrees werkelijkheid. De kleuter liet de kabels los en viel zo’n tien meter naar beneden. Konrad kon hem nog net in zijn armen opvangen en hem daarna op de matras neerleggen.

"Ik sta voor eeuwig bij hen in het krijt," getuigde de moeder van de kleuter achteraf. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle, maar liep geen zware verwondingen op bij de val. "We waren op het juiste moment op de juiste plaats," verklaarde Johan, nadat hij van de brandweerdiensten een zilveren medaille verkeeg voor zijn moedige daad.


Commentaar


iliyan Gepost op: 27/03/2014 11:52:01
iliyan

die ouders van dat jongen hebben zo een grote chans,maar moest er iets gebeuren met dat kind dan zouden zij verantwoordelijk voor zijn denk ik en niet hun lot of per toeval,maar door stomiteit,ooit was ik een kind van ongeveer 4 a 5 jaar jond,mijn vader had juist een nieuwe huis gebouwd,met balkons,op een dag was een kleine meisje achter me aan het rennen omdat ik fruit in mijn handen had,en ik rende op de balkon en ik ben er van gevallen het was van de 2de verdieping,ik ben op mijn hoofd gevallen en heb het toch overleefd,was wel in het ziekenhuis met een open voorhoofd ik denk da ik bewusteloos was de eerste dag,maar blijkbaar moest ik nog leven,heb diet gewoon mee gedeeld omdat dit verhaal me eraan liet denken,zo onvoorspelbaar is ons leven,we weten niet wat morgen op ons staat te wachten ik denk er altijd aan wat ik zou doen of hoe het zou zijn moest er iets onverwacht in mijn leven gebeuren wat ik niet wil.


martha Gepost op: 31/03/2014 9:33:10
martha

gelukkig is dit goed afgelopen, maar als het kind een beschadiging had op gelopen omdat de man het kind opgevangen had, dan had hij de rest van zijn leven geld kunnen geven aan het kind. laten we niet vergeten dat het in de usa is gebeurt. daar spannen ze zo een rechtzaak tegen je aan,


iliyan Gepost op: 31/03/2014 18:00:36
iliyan

dus dit betekent dat het niet altijd goed is om de mensen te helpen,en moest die man dat kind niet opgevangen hebben wat zou er dan gebeuren.


Tsenne Kikke Gepost op: 31/03/2014 18:07:54
Tsenne Kikke

Och, beste Iliyan, die Martha is op de één of andere manier verdwaald geraakt en toevallig op onze website terechtgekomen... Het is één van die betweters, die aan websites als de onze geen meerwaarde kan toevoegen, maar enkel en alleen op een impulsieve manier reageert, op dingen die in haar emotioneel instinctcentrum spontaan opkomen en er dus geen controle over heeft, het arme schaap. We konden evengoed al haar teksten verwijderen, maar ze is mijns inziens het prototype van de lezer waarover ik niet schrijf.


iliyan Gepost op: 1/04/2014 16:03:52
iliyan

maakt niet uit,beste Angelus,wat andere mensen zeggen ik ken die toch niet,grtj


iliyan Gepost op: 1/04/2014 16:06:53
iliyan

en die mensen die dat kind gered hebben hebben niet aan die wetten gedacht die hun zouden kunnen veroordelen voor iets dat ze niet schuldig zijn ze hebben gewoon zo gehandeld uit menselijkheid en niet omdat ze verplicht waren,zo denk ik

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht