ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Seksualiteit: over anorgasmie en de G-Spot

Naar het schijnt is de C-Spot belangrijker dan de G-Spot.
door Tsenne Kikke - maandag 24 februari 2014 14:02

In de vorige blog had ik het, onder andere, over masturbatie. Niet alleen mannnen, maar ook vrouwen en dieren masturberen. De Kerk zou het 'zelfbevlekking' noemen. Paus Paulus VI, bijvoorbeeld, heeft in 1975 een verklaring uitgegeven over vele aspecten van menselijke seksuele ethiek. Deze was getiteld: ‘Persona Humana - Verklaring over bepaalde kwesties van seksuele ethiek.’, uitgegeven door de Heilige Congregatie voor de Geloofsleer, op 29 december 1975. Twee citaten...:

- “Masturbatie is een ernstige morele afwijking...”

- “Masturbatie is een intrinsiek ernstige ziekelijke handeling... Het weloverwogen hanteren van het seksueel vermogen buiten normale huwelijksrelaties gaat wezenlijk in tegen het doel van dit vermogen. Het mist immers de seksuele relatie die de morele orde vereist, namelijk de verhouding waarin ‘het volledig besef van wederzijdse zelfgave en menselijke voortplanting in de context van ware liefde’ tot stand komt.’ Alle weloverwogen uitoefening van het seksueel vermogen moet worden gereserveerd voor deze wettige relatie.”

De Griekse arts Hippocrates, die in het algemeen wordt gezien als de vader van de geneeskunde, was van mening dat het verlies van zaad zou leiden tot problemen met de ruggegraat. Zijn tekst werd hernieuwd opgenomen in de Middeleeuwen. Artsen verklaarden ook dat zaad een krachtig vocht was, en dat het verlies ervan het lichaam verzwakte.

Dames met orgasmeproblemen

Wat stervelingen 'liefde' noemen, is nauw verwant met lust. Tevens moet een orgasme als aangenaam worden ervaren: anders zouden er niet al te veel nakomelingen zijn, en kan het menselijke ras reeds lang geleden zijn uitgestorven geweest. Anders gezegd: het is een ingenieuze ingebouwde speling van Moeder natuur.

Maar niet iedereen kan van een orgasme genieten - want, orgasmeproblemen komen bij vrouwen frequent voor. Uit cijfermateriaal blijkt dat 18 tot zelfs 34 procent van alle vrouwen er problemen mee heeft. Slechts voor een kleine 15% zijn meervoudige orgasmes realiteit. Uiteraard is niet alleen de anatomie bepalend voor anorgasmie, ook onder meer het zelfbeeld, seksdrift en de voorkeur voor seksuele posities spelen een rol. 

Sommige vrouwen lijden aan anorgasmie, zijnde: het onvermogen tot het bereiken van een orgasme. Een reden daarvan kan zijn dat die dames een kleinere clitoris hebben, die dan ook nog eens verder verwijderd ligt van de vagina. Dat beweert de Amerikaanse gynaecologe Susan Oakley en voegde daarbij aan toe dat er geen G-plek is, maar wel een C-plek: de ware bron van veel vrouwelijk seksueel genot. De C staat natuurlijk voor clitoris.
 
Tijdens een studie werd gebruik gemaakt van magnetische resonantie beeldvorming (MRI-scans) om de bekkenstreek in beeld te brengen. De proefpersonen waren 30 vrouwen die gemiddeld 32 oud waren, waarvan er 10 nog zelden of nooit een orgasme hadden bereikt; dit, ondanks verwoede pogingen. Uit de resultaten bleek namelijk dat de afstand tussen clitoris en vagina gemiddeld 5 tot 6 millimeter langer was bij de vrouwen met anorgasmie. Bovendien hadden ze doorgaans eveneens een opvallend kleinere clitoris.

De clitoris is meer dan het kleine bobbeltje, dat zichtbaar is op het oppervlak van het lichaam. Het clitoris complex, dat een vorm van een boemerang heeft, strekt zich onder de huid en omvat diverse onderdelen die bekend staan als crura, bol en wortel. Het is mogelijk dat een kleinere afstand tussen deze structuren en de vagina het mogelijk maakt de clitoris gedurende geslachtsgemeenschap te stimuleren.

Kortom: de grootte van de clitoris van een vrouw kan het vermogen om een orgasme te krijgen sterk beïnvloeden. Indien dit de waarheid is, kan dit misschien leiden tot 'nieuwe behandelingen'.

Maar, naar het schijnt kan het ook zijn, dat vrouwen zich op het verkeerde lichaamsdeel concentreren. Nog straffer: 75% van de dames verkrijgen nooit een orgasme tijdens geslachtsgemeenschap, al denken ze van wel; met de nadruk op het woordje 'denken'. Bekijk en beluister onderstaand filmpje en je komt er meer van aan de weet...

Nu is het aan jou... Enig idee hoe het vrouwelijk orgasme-mechanisme precies in elkaar steekt?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht