ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Kanker: Ook Angelina Jolie liet beide borsten preventief amputeren

Angelina Jolie: "Mijn risico om borstkanker te krijgen is afgenomen van 87 % naar minder dan 5 %."
door Tsenne Kikke - woensdag 15 mei 2013 1:19

Geloof me, of niet, maar acteurs zijn ook maar gewone mensen. Meestal mensen, die reeds vanaf hun prille levensjaren nood hebben aan aandacht. En, wegens het feit, dat elke mens over tientallen verschillende persoonlijkheden beschikt, hebben sommige acteurs enkele ervan weten te ontwikkelen - de éne iets beter dan de andere.

De 37-jarige Angelina Jolie, bijvoorbeeld, begon al te poseren op haar 16 jaar. Toegegeven: haar verpakking mag er zijn, al twijfel ik aan de inhoud. 

Niet mijn probleem, noch het jouwe, noch het hare, gewoonweg omdat ze geen besef heeft van datgene wat eventueel ontbreekt.

Angelina is gekend voor haar adembenemende verschijning, maar nu blaast ze de wind uit vele mensen.'t Kind kwam de laatste dagen in het nieuws omdat ze haar beide borsten heeft laten amputeren. Uit voorzorg.

Indien we onderzoekers mogen geloven, zullen er in de toekomst bij vrouwen meer longkankers zijn dan borstkankers. Wat preventie betreft: het probleem is, dat men de longen moeilijk preventief kan laten wegnemen. Eentje misschien wel.

Voor de een of andere reden voelde Angelina zich waarschijnlijk verplicht om haar denken en daden aan de buitenwenwereld te verantwoorden en schreef een essay. Daarmee wil ze andere vrouwen een hart onder de riem steken, beweerde ze. En, als je weet hoe de massageest suggestief kan worden beïnvloed, zullen veel vrouwen haar voorbeeld met een gerust hart en geweten opvolgen.

In Amerika zijn er elk jaar 230.000 nieuwe gevallen van borstkankermeldingen. Zowel in Nederland zijn er jaarlijks zo’n 80 tot 100 preventieve dubbele borstamputaties. "Liever een snelle oplossing dan een levenslang zwaard boven het hoofd", klinkt het in veel getuigenissen.

Angelina Jolie heeft dat naar eigen zeggen laten doen omdat ze drager is van een gen waardoor ze een verhoogd risico heeft om borst- en eierstokkanker te krijgen. Haar moeder, Marcheline Bertrand, overleed op 56-jarige leeftijd aan de ziekte.

Angelina's behandeling duurde een drietal maanden en werd succesvol afgesloten op 27 april. "Ik wil dit neerpennen om aan andere vrouwen duidelijk te maken dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat ik blij ben dat ik ze gemaakt heb. Mijn risico om eierstokkanker te krijgen is afgenomen met 50% en het risico op borstkanker van 87 % naar minder dan 5 %. En ik kan mijn kinderen vertellen dat ze niet bang moeten zijn dat ze mij zullen verliezen aan borstkanker. Het enige wat ze kunnen zien, zijn de kleine littekens, maar voor de rest ben ik nog altijd hun mama, dezelfde als ik altijd was. Ze weten nu dat ik hen graag zie en dat ik alles zou doen om zo lang mogelijk bij hen te kunnen zijn."

Tevens zijn experten het erover eens dat een preventieve borstamputie voor veel vrouwen met een zware familiegeschiedenis van borst-of eierstokkanker, of een positieve test voor de BRCA-mutaties een moeilijke, maar logische keuze is. 

Met de evolutie in de geneeskunde is de toegang tot de modernste reconstructietechnieken volgens experten een tweede factor, die bijdraagt tot het groeiend aantal borstamputaties. Artsen kiezen steeds vaker om vet van de buik, rug of dijen van de patiënt te gebruiken voor het vormen van nieuwe borsten. Wie toch voor implantaten kiest, kan vandaag rekenen op veiliger materiaal en een natuurlijker eindresultaat. Bovendien kunnen vrouwen terecht voor een onmiddellijke ingreep in vergelijking met het traditionele proces met verschillende stappen dat maanden geduld vraagt en een resem extra doktersbezoeken.

"De cosmetische oplossingen zijn nog nooit beter geweest. Het is moeilijk te geloven dat implantaten pas wijdverspreid waren in de jaren '70. Voordien moesten vrouwen het stellen met gevulde beha's. De beschikbare opties vandaag hebben de kijk van vrouwen op operaties aanzienlijk gewijzigd. Nu er nog betere opties op vlak van microchirurgie onderweg zijn, kan ik me voorstellen dat het aantal amputaties en reconstructies alleen nog maar zal stijgen in de toekomst," verklaarde dokter Malcom Roth, chef plastische chirurgie van het Albany Medical Center in New York.

"Dit is de Amerikaanse cultuur. We willen snelle oplossingen en we verwachten er eentje voor elk probleem. In veel gevallen hebben vrouwen deze dubbele amputaties eigenlijk niet nodig, maar mijn job is om te luisteren, alle informatie te bezorgen en hen te geven wat voor hen logisch is en rust bezorgt," stelde dokter Deanna Attai van de Amerikaanse 'Society of Breast Surgeons'.


Nabericht 15/5/2013 - Mike Adams: "Being an inspiration to others is admirable, isn't it?"

"But not when you're Angelina Jolie and you decide to have both your healthy breasts surgically removed because you've been scare-mongered into an irrational cancer doom prediction by dishonest oncologists.

Now Jolie is trying to "inspire" other women to have their breasts surgically removed, too... even if they don't have breast cancer!"

"My breasts might murder me!" seems to be the slogan of many women these days, all of whom are victims of outrageous cancer industry propaganda and fear mongering.

Learn more ...

 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht