ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zwaarlijvig, en/of een beetje lichamelijk gehandicapt,… nog iets? Ontmoet Arthur Boorman

Arthur Boorman kan, mijns inziens, duizenden mensen inspireren.
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 februari 2013 1:30

Je hebt mensen die met totaal onverwachte tegenslagen worden geconfronteerd. Sommige ervan ontpoppen tot klagers, zagers, kankeraars en uitstellers, maar zo nu en dan is er zo iemand waaraan een mens zich zou kunnen spiegelen. Een man, die zich ervan bewust was welke krachten er in zijn lichaam sluimerden; krachten, wachtende om te worden gewekt. In dit geval: met behulp van een DDP Yoga cursus op DVD.

Geen yoga voor aanstaande moeders, noch een yoga waarbij wierookstokjes, diepe stilte en gezang bij wordt betrokken, maar een yoga, gecombineerd met andere disciplines, waaronder ademhalingsoefeningen, aërobische oefeningen, en zo meer.

Mijns inziens kan Arthur Boorman als een prachtig, inspirerend menselijk voorbeeld worden aanschouwd. Bekijk het filmpje, dat door zijn 19-jarige zoon werd gemaakt, en zend dit nieuwsberichtje met een link door naar mensen, waarvan jij denkt dat ze door Boorman kunnen worden geïnspireerd. Niet uitstellen - Doen!

Zeer veel mensen leven vanuit hun hoofd, want het is daar waarin alles gebeurt. Vooral verbeelding speelt daarin een sterke rol en die mensen voelen zich ermee tevreden. Dermate tevreden, dat ze het werkelijke niet wensen te ervarenen of ondernemen. Dit wordt ook 'positief denken' genoemd: een denken vanuit een lui lichaam in een luie stoel, en niets te maken heeft met 'positief doen'.

Maar, kan een mens wel 'doen'? Filosofen filosoferen al eeuwenlang over de vraag of een mens ja dan neen over een 'vrije wil' beschikt. En, ondanks het feit dat de waarheid reeds lang is gekend, wil geen enkele filosoof die waarheid aanvaarden. Heel begrijpelijk, want dan houdt het gefilosofeer op, en daar willen ze niets van weten.

Maar los van de énige waarheid beschikt een mens wél degelijk over eigenwil. En deze vorm van wil dient niet om aan het innerlijke te werken, maar wél aan het fysieke lichaam.

Anderzijds is het ook zo, dat zij die zwak in het leven zijn, zwak zullen zijn in het werken aan zichZelf. Indien een mens geen controle heeft over het lichaam, is het duidelijk dat het lichaam controle blijft hebben over die persoon én over de eventuele inhoud ervan.

Indien we over een gezonde geest in een gezond lichaam spreken, dan is het primordiaal dat dat lichaam onder volledige controle staat van onze eigenwil. Daaruit vloeien dan automatisch plannen voort, doelstellingen scheppen, doorzettingsvermogen cultiveren, uithoudingsvermogen koesteren, het karakter sterken, en zo meer.

Maar sommige mensen beschikken over zogenaamde 'extra lichamen', en daar komt eigenwil niet aan te pas.

In elk geval: Arthur Boorman, is een mens, die 5 jaar geleden wist wat hij wilde ... Een dikke proficiat, zou ik zeggen. Zo één iemand tref je tussen honderdduizend anderen aan. Anderen, die aan de mañana-ziekte lijden en daarom alles uitstellen, of tevreden zijn met al hetgeen er zich in hun brein afspeelt.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht