ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Helderziendheid is een gave waarbij men het zogenaamde 'derde oog' heeft ontwikkeld

Helderziendheid, of clairvoyance, is het paranormale verschijnsel waarbij men gebruikt maakt van het zogenaamde 'derde oog'.
door Tsenne Kikke - woensdag 3 oktober 2012 2:10

Helderziendheid onderscheidt zich van helderhorendheid, helderwetendheid en heldervoelendheid omdat men - zoals de naam het zélf zegt - de dingen in beelden ziet. Helderziendheid, of clairvoyance, is het paranormale verschijnsel waarbij iemand op buitenzintuiglijke wijze beelden ziet van gebeurtenissen die zich op een andere plaats, of zelfs in een andere tijd, voordoen, of voordeden.

Iemand die beweert over de gave van helderziendheid te beschikken, wordt een helderziende, of paragnost genoemd.

De helderziende denkt daarbij zaken te weten die binnen de normale zintuiglijke waarnemingen niet mogelijk zijn. Zo beweert die persoon, bijvoorbeeld, gedachten, gevoelens, herinneringen, of visualisaties van andere persoon of groep te kunnen opvangen, zonder dat de helderziende een voorwerp vasthoudt dat moet aangevoeld worden, nodig heeft. Heeft hij, of zij, dat wél nodig, dan wordt de persoon een psychometrist genoemd.

Helderziendheid heeft dan ook te maken met het ontwikkelen van het zogenaamde 'derde oog', en sommige helderzienden gebruiken hierbij hulpmiddelen, waaronder een kristallen bol, bijvoorbeeld.

Ook zijn sommige mensen in staat om zichzelf, via autosuggestie of zelfhypnose, in een soort van trancetoestand te brengen, teneinde de wazige beelden die ze doorkrijgen beter te kunnen begrijpen en vertalen. Zulke helderzienden worden ook 'mediums' genoemd. Edgar Cayce (1877 - 1945) was daarvan indertijd een zeer goed voorbeeld. Tijdens sessies bracht hij zichzelf graag in trance, waarna het hem mogelijk was om vragen van derden te beantwoorden over hun gezondheid, dromen, vroegere levens, commerciële zaken, en zo meer.

Indien je meer info over het thema ‘helderziendheid’ wenst te verkrijgen, verwijzen we je naar het thema ‘paragnost’.

Bron: Wikipedia - et ecetera

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met helderziendheid? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht