ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Eén pedofiele priester minder in de wereld, maar er lopen er nog meer dan 6.000 ongestraft rond

Enig idee waarom homofiele en pedofiele priesters zomaar ongestraft blijven rondlopen?
door Tsenne Kikke - woensdag 15 augustus 2012 2:49

Boguslav P., een Poolse priester van 53 jaar oud, die zowel in Duitsland als in eigen land, Polen, van pedofilie werd beschuldigd, werd vrijdag dood aangetroffen aan de voet van zijn eigen familiegraf in het Poolse dorpje Lopiennik Nadrzeczny.

De 'geestelijke' werd vervolgd wegens seksueel misbruik van een koorknaap in het Duitse Pocking in de jaren 2004-2005, waar hij toen pastoor was. Tien jaar geleden zou hij ook twee jongens misbruikt hebben in Turka, in het zuidoosten van Polen.

De man werd hoogstwaarschijnlijk levend verbrand. Bij het lichaam is een mes en een ontvlambaar product aangetroffen. Nu weet men niet of hij zelfmoord heeft gepleegd, of het slachtoffer is geworden van een soort van vendetta.
 
De man was dinsdag opgepakt door de politie in verband met de verdenkingen in Turka. De volgende dag besliste een rechtbank de priester te laten gaan op voorwaarde dat hij zijn verblijfplaats niet verliet en zijn vermoedelijke slachtoffers niet benaderde.

De priester pleitte onschuldig, maar ondanks dat riskeerde hij wel twaalf jaar gevangenisstraf.

Zo hadden we, bijvoorbeeld, in het jaar 2003 de zaak van de 68-jarige Amerikaanse priester John Geoghan, die minstens 150 kinderen had gemolesteerd. Hij werd tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeld. Spijt van zijn daden had hij niet, integendeel. "Als ik eruit kom, begin ik er opnieuw mee...," zei hij ostentatief. Maar daar kreeg hij nooit de kans voor. Een zekere Joseph Druce, een 47-jarige man, die ook in de gevangenis zat en levenslang had gekregen, vermoordde de pedofiel.

Het ironische in dat verhaal was, dat Druce in zijn jeugdjaren aangerand is geweest door zo'n pedofiel. En..., op een dag was hij aan het liften, een wagen stopte, en die bestuurder deed hem oneerbare voorstellen. Druce verloor op dat moment het hoofd en doodde hem. Hij werd opgepakt en tot levenslang veroordeeld.

'Toeval' wil nu dat men Druce in dezelfde cel stopte als die van de priester, en de rest van het verhaal ken je al. Hij wurgde de man in die cel. Op onderstaande beelden, waarvan niemand weet hoe ze op YouTube zijn verzeild geraakt, zie je hoe men in de cel trachtte te geraken juist nadat John Geoghan door Druce werd vermoord.

Er zijn minder en minder priesters in de wereld, en misschien is dit één van de hoofdredenen waarom de Kerk zo lichtzinnig omspringt met homofielen en pedofielen en hen tolereert. Het is alsof geen één van hen uit zijn ambt wordt ontzet.

In elk geval: tot op heden weten we dat er wereldwijd, en over de laatste 27 jaar, al minstens 15.736 kinderen slachtoffer zijn geworden van een 6.000-tal pedofiele priesters.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht