ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Acupressuur, ook wel drukpunctuur of digitopressuur genoemd

Acupressuur is een techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde waarbij men acupunctuurpunten stimuleert door er druk op uit te oefenen met de vingers.
door Tsenne Kikke - dinsdag 3 april 2012 0:52

De acupressuur berust op een energetische opvatting van het leven en de gezondheid. We zijn gezond wanneer de energie vrij door het lichaam stroomt. Maar zodra de circulatie van die energie wordt gehinderd, vertraagt of zelfs geblokkeerd, lijdt het organisme en kunnen zich ziekten ontwikkelen.

Het stimuleren van bepaalde punten van het lichaam zou blokkades opheffen en de genezing bevorderen. Dit is wat acupunctuur doet met naalden. Net als deze behandelwijze behoort acupressuur tot de manuele therapieën van de traditionele Chinese geneeskunde en heeft talloze punten gemeen met shiatsu, do-in en Jin Shin Do.

Het is een eenvoudige methode, zogezegd eerstelijns, wat inhoudt dat er geen materiaal nodig is en ze overal en op elk moment kan worden toegepast. Stoelmassage is hiervan een mooi voorbeeld.

Deze eenvoud heeft ook een keerzijde: acupressuur helpt alleen bij eenvoudige, tijdelijke problemen. Over het algemeen moet het regelmatig worden herhaald, of worden gecombineerd met een andere therapie, zoals fytotherapie, homeopathie, en zo meer.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met acupressuur? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht