ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over kindermoord, religie, geloof, bijgeloof, vampirisme, voodooisme en liefde

Kindermoord, religie, geloof, bijgeloof, vampirisme en liefde, zijn allemaal thema's die ik als in een hutsepot in één nieuwsberichtje heb verwerkt.
door Tsenne Kikke - zondag 28 augustus 2011 15:40

De ontvankelijke menselijke hersenen zijn voor alles vatbaar en al hetgeen men erin toelaat, kan een eigen leven beginnen leiden, zowel in gedachten als in beelden. Om die reden is het belangrijk kieskeurig te zijn met welke voeding men het eigen brein verrijkt.

De meeste voeding hebben we natuurlijk vanaf baby-zijn, in onze eerste kinderjaren, en tijdens de rest van onze jeugdjaren opgedaan; een voeding, ingelepeld door een wereld, bestaande uit volwassenen, die – in die periode – het allemaal ‘beter wisten’ dan het kind.

Het zal je niet vreemd in de oren klinken dat iemand die in het Amazonegebied is geboren nog nooit iets gehoord heeft van een Boeddha, een Mohammed, of van een Jezusfiguur. Een Haïtiaan zal eerder het voodooisme als religie aanvaarden dan een derwisj uit Konya, enzovoorts.

Voodoo, bijvoorbeeld, is een officiële godsdienst in de staat Benin. In dat land wordt op 10 januari de Voodoodag gevierd. In Benin en in het buurland Togo zijn er zelfs voodookloosters te vinden. In het zuiden van Benin zijn bijna 20% van de bevolking aanhangers van voodoo.

Het aanbidden van de een of andere godheid is dus niet afhankelijk van de godheid die in dat gebied ‘verblijft’, maar van de mensen die er wonen, en het van hun ouders en voorouders klakkeloos hebben overgeërfd. Dit betekent dat, van zodra die mensen verhuizen, ook bijvoorbeeld naar onze gewesten, ze hun geloof – of, noem het bijgeloof – met zich meenemen.

Weet, dat er momenteel, wereldwijd, iets meer dan 4.200 verschillende religieuze gemeenschappen bestaan, die allemaal - op de een op andere manier - van elkaar verschillen en hun eigen goden, engelen, heiligen, entiteiten, duivels, demonen, geesten, of wat dan ook, hebben. Keuze genoeg dus. Maar als kind valt er niet veel te kiezen. In wezen heb je als kind weinig, of helemaal geen keuze. Wees dus blij dat je niet tussen de pygmeeën geboren bent: en zo zijn er dus nog minstens 4.199 andere voorbeelden.

Om die reden moeten we dan ook niet verwonderd toekijken indien we worden geconfronteerd met de 30-jarige Angolese Landu G, die vanuit Rotterdam naar Aalst verhuisde, en in de Molendries aldaar haar twee jonge kindjes om het leven bracht omdat ze in de kleine Jamal van zes jaar oud en de 7-jarige Noach vampiers zag; vampiers, die haar bloed wilden drinken. De avond voor de moord hoorden buurtbewoners haar ook de hele tijd "Vijanden, duivels!" roepen.

Noem het schizofreen, of door eigen godsdienst geobsedeerd, het feit blijft bestaan dat een geloof, welke dan ook, in de handen van vele mensen voor de medemens gevaarlijk kan zijn. Geloof me of niet: zo lopen er mensen rond, die eventueel bereid zijn jouw hoofd af te hakken indien je hun geloof niet aanvaardt als het jouwe. En, die menstypen worden niet schizofreen genoemd, maar ‘belijders van een geloof’.

Och..., wat de ene partij een 'terrorist' noemt, wordt door de tegenpartij als een 'vrijheidstrijder' bestempeld.Even van het thema afdwalen...: Over ‘bezit’ gesproken; dit, ter aanvulling van het thema ‘Liefde’.  Zo lazen we in de krant het volgende berichtje:

Lut Van der Schueren begrijpt niet wat er in het hoofd van Landu omging toen ze haar beide kinderen vermoordde. “Ze komt hier één keer per week poetsen. Afgelopen woensdag liet ze voor het eerst in al die maanden niets van zich horen en ik hoorde via haar werkgever dat ze ziek was.”

Lut heeft niets dan lof voor de poetsvrouw. “Ik zweeg zelfs tegen kennissen over hoe tevreden ik was over haar, want ik dacht dat ik ze zo zou kwijtspelen...”

Niemand verliest graag een ‘bezit’. Omdat Liefde een onbekend iets is, wordt het altijd verward met ‘verliefdheid’ en ‘liefhebben’, met de nadruk op het werkwoord ‘hebben’.

Apen apen apen na:

Van hoe een kind zijn vader kopieert, is de 4-jarige Kanon Tipton een ziekelijk voorbeeld. Als zoon van een predikant heeft hij reeds een ego aangekweekt waarvan hij zich moeilijk zal kunnen ontdoen..., gewoonweg omdat de wereld der volwassenen het blijft aanmoedigen.

Het vreemde is dat er zo weinig mensen zijn, die inzien in wat voor een knotsgekke wereld we leven. Niet, dat het me stoort, integendeel. Het is slechts door de Leugens te zien dan men Waarheden kan (her)kennen, nietwaar? Vooral in onszelf.


 

En tot wie of wat zal dit kindje uitgroeien, denk je?

En, waar doen baby's eventueel de nodige inspiratie op?

Iets over Ware Zelfkennis ...

Ooit – laten we zeggen: binnen een duizendtal jaren - zal het bewustzijn van de gehele mensheid zó hoog zijn dat men weet, dat – indien er een godheid bestaat – men die in zichzelf zal moeten gaan zoeken. Dus niet in een kerk, grot, bibliotheek, tempel, noch in één van de duizendtallen religies.

Wie zei alweer dat de tempel zich in onszelf bevindt? Natuurlijk is de vraag: “In welk Zelf?”. Het antwoord is nochtans oeroud, en weer te vinden in de uitspraak: “Mens, ken uzelf!”

Maar, hoe in godsnaam kan een mens, die met zijn lichaam dermate is vergroeid - dat hij denkt dat hij dan ook dat lichaam is, zijn Ware Zelf kennen?

"Ik Ben ?" - "I Am ?"

"De waarheid kan slechts via ontkenning en de leugen worden ontdekt.
Daarom leven we in een wereld van schijnbare tegenstellingen."

- G.I. Gurdjieff -
 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht