ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gedrogeerde Amy Winehouse op affiche rechtse Zwitserse partij in campagne tegen drugs

Amy Winehouse is amper dood en begraven en komt reeds opnieuw in het nieuws.
door Tsenne Kikke - maandag 8 augustus 2011 21:49

In wezen mag men geen kwaad spreken over de doden, maar met Amy Winehouse werd er een uitzondering gemaakt. Haar drank- en drugsverleden blijft haar ook na haar dood parten spelen. In Zwitserland, maar ook in onze gewesten, is er controverse ontstaan over een affiche van de UDC (L’Union Démocratique du Centre). De affiche toont de net overleden zangeres Amy Winehouse op een moment dat ze totaal gedrogeerd is. De toegevoegde slogan: ‘Une voix sans issue’ maakt duidelijk waar het hen om gaat. Het onderschrift verduidelijkt voor wie het nog niet begrepen had: “Non a la dépénalisation des drogues!”.

De slogan is natuurlijk gebaseerd op een woordspeling. Het zegt: 'Une voix sans issue'…, in plaats van: ‘La voie sans issue’’ – of ‘Le chemin sans issue’.

De jongeren van het rechtse UDC - die maar liefst 80.000 leden telt en daarmee de grootste Zwitserse partij is - stellen met deze affiche het lakse drugbeleid van groen-links aan de kaak. Binnenkort zijn er namelijk nieuwe parlementsverkiezingen in Zwitserland en de socialistische partij kondigde reeds in 2006 aan dat het de bestraffingen van drugsdelicten wil terugschroeven voor volwassenen en dat het softdrugs wil legaliseren voor de jeugd.

Met deze duidelijke en terecht provocerende campagne van UDC wil het de Zwitser overtuigen om ‘neen’ te zeggen tegen alle vormen van illegale soft- en harddrugs.

Fans van de zangeres hebben intussen al op tal van internetfora hun ongenoegen laten blijken over de 'respectloze campagne.

Ook in culturele middens wordt geschokt gereageerd. "Het is schandelijk de dood van een persoon, artiest of niet, op dergelijke manier te misbruiken," stelde Charlotte Carrel, directrice van Rock Oz'Arènes. "En ik ben zeker dat het averechts werkt als boodschap bedoeld om jongeren van drugs af te houden".

“Het overlijden van Winehouse heeft ons geconfronteerd met een harde werkelijkheid die al te vaak wordt vergeten: de verschrikkelijke gevolgen van drugmisbruik,” vertelde Grégory Logean, voorzitter van de afdeling van het UDC.

Hij stelt voorts de ophef rond het beeld niet te begrijpen. 'Het is niet onze manier van campagnevoeren die schokkend is, maar de realiteit zelf. Het enige wat wij doen is een foto tonen, die ook eerder al de hele wereld rondging. Winehouse was behalve voor haar muziek nu eenmaal gekend voor haar drank- en druggebruik.'

De foto van een bezopen Amy, die uiteindelijk slechts met één liedje bekendheid verwierf, op de poster plaatsen getuigt van weinig respect. Drugs- en andere verslaafden reageren natuurlijk negatief op deze actie, hoogstwaarschijnlijk omdat ze zich persoonlijk aangevallen voelen. Anderzijds hebben ze wel een beetje gelijk, omdat er een enorm groot verschil bestaat tussen iemand die een jointje rookt en iemand die zich bezuipt – of, zowel aan drank en drugs verslaafd is en daardoor onze planeet Aarde op zeer jonge leeftijd verlaat.

Maar, wat die menstypen niet begrijpen is, dat - van zodra hen iets in het leven overkomt - die enkele glazen alcohol, of dat één klein jointje, kan leiden tot meer ..., waarvan hieronder een afbeelding van het mogelijke resultaat.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht