ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Duivels en boze geesten verjagen dankzij exorcisme

Veel mensen geloven nog altijd in het bestaan van duivels, spoken en boze geesten: zo erg zelfs, dat ze beroep doen op een exorcist of duiveluitdrijver.
door Tsenne Kikke - maandag 6 juni 2011 15:33

La Cumbre is een gemeente in het Colombiaanse departement Valle del Cauca. De gemeente telt 10.822 inwoners. Verschillende mensen, die beweren bezeten te zijn door kwade geesten, nemen aldaar deel aan een exorcismeceremonie.

Hermes Cifuentes, of 'broeder Hermes' zoals hij zichzelf noemt, voert de laatste twintig jaar exorcismerituelen uit. Meer dan tien mensen per week raadplegen hem om de slechte geesten te verdrijven. Dit is dus een 500-tal mensen per jaar.

Het is een feit: hoe bijgeloviger en onwetender een mens is, hoe sneller hij zich door bijgeloof zal laten beïnvloeden. Weet, dat de menselijke hersenen alles klakkeloos aanvaarden wat jij erin toelaat. De kwaliteit van die voeding is afhankelijk van de omgeving waarin men geboren is - want, het is de wereld der volwassenen die het brein van het kind volpropt met hetgeen zij denken dat het dé waarheden zijn.

Iemand die dus in de jungle wordt geboren, zal dus andere voeding verkrijgen dan iemand die in een moslimland of in onze gewesten ter wereld komt.

En...: wat er in zit komt er dan ook automatisch uit. Je kunt die mensen in Colombia dus niet kwalijk nemen dat ze nog zo bijgelovig zijn. Anders gezegd: door een exorcisme te ondergaan wordt de 'software' in de 'hardware' van het brein van een mensmachine met behulp van een exorcist of duiveluitdrijver vervangen, of totaal uitgewist.

Ik schreef het reeds eerder, en blijf het herhalen: het bewustzijnsniveau van de massamens is niet veel hoger dan dat van de holbewoner van indertijd. Verwar nu het woordje 'bewust-zijn' niet met 'intelligentie' alsjeblieft, want dan is mijn hond superintelligent.Commentaar


milenko suzane Gepost op: 6/07/2011 21:41:52
milenko suzane ik hoor stemmen en daar is demon in mij ik zie vallen angelen hulp meij

Tsenne Kikke Gepost op: 7/07/2011 0:36:56
Tsenne Kikke En heb je reeds bij iemand hulp gezocht? Ga een naar nieuwsbericht van gisteren, getiteld: 'Stemmen horen: contact met geesten? Met een engel, of duivel? Telepathie? Truukje van de hersenen?'

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht