ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelfkennis: over macht, seks, leugens, arrogantie en protesterende prostituees

De mens... hoe groter geest, hoe groter beest. Geef dat menstype macht en hij kan anderen intimideren, en zelfs verlagen tot een seksobject om er persoonlijk voordeel uit te halen. Mensen die zich prostitueren kunnen er wel hun kostje mee verdienen.
door Tsenne Kikke - donderdag 19 mei 2011 15:01

"Mens, ken jezelf, vooraleer de vinger naar de ander te wijzen," zou kunnen fungeren als een 11ste Gebod. Seks is wel degelijk een oersterke drijfveer, en zelfs het allerkleinste gevoel van macht neemt, net als drugs en alcohol, onze remmingen weg.

Het gevoel van macht kan van een mens een arrogant beest maken. Bewijzen hiervan vinden we niet enkel en alleen bij mensen die anderen verkrachten, maar ook bij pedofiele bisschoppen en priesters, bij een Dominique Strauss-Kahn, een Tiger Woods, een Charlie Sheen, een Arnold Schwarzenegger, die toegaf dat zijn vrouw hem begin dit jaar verliet omdat ze ontdekte dat hij een kind bij een dienstmeid heeft verwekt, bij een Silvio Berlusconi, en bij miljoenen anderen.

Men kan zich afvragen hoe het komt dat bepaalde mensen zulke hoge posities kunnen bereiken; dit, ondanks het feit dat ze het slachtoffer zijn van hun eigen instinctleven, omdat ze er geen controle op kunnen uitoefenen. Och, je kent de uitspraak: rond geld en een hoer haar kont draait de gehele wereld rond. En, zoals je onderaan zult kunnen lezen, zijn er hoeren voor elke beurs.

Natuurlijk dans je een tango nooit alleen. Zeer veel vrouwen verstaan de kunst van het verleiden. Bij dat menstype is het een aangeboren gave. Of ze daar nu bewust van zijn of niet, doet niets ter zake. Tenslotte: hoeveel mensen gaan bewust door het leven? Indien die vrouwen het niet met hun lichamen doen, doen ze het wel met de spiegels van hun ziel. Met de ogen dus. We gaan hier niet dieper op in, omdat we er Moeder Natuur niet willen bij betrekken zonder dat ze zich kan verdedigen.

Wat een Dominique Strauss-Kahn betreft... Ten eerste is en blijft hij onschuldig totdat het tegendeel - misschien vandaag - bewezen wordt. Ten tweede, weten we niet wat er zich precies in die hotelkamer heeft afgespeeld. Nogmaals: vrouwen bezitten de aangeboren gave om te verleiden. De eclectici onder ons zullen de diepgang beseffen van de oorzaak van de zogenaamde 'allereerste zonde in de wereld'. "Maar," zei de vrouw,"het is niet mijn schuld: de slang verleidde mij"...

De eeuwige vragen zijn nog immer: "Waarom heeft God de slang in het Paradijs gebracht? En, wie of wat stelt de slang voor?"

In elk geval: zolang een mens niet aan Zelfkennis doet, kan hij nooit of te nimmer een idee vormen van het zogenaamde Geheel. Anders gezegd: wat Zelfkennis betreft, kun je als mens nooit een juist idee verkrijgen van jouw Zelf zolang je een onderdeel, los van dat Geheel, tracht te onderzoeken. Mensen kunnen dus slechts de Waarheid in zichzelf ontwaren van zodra ze de Leugen zien.

Zo Boven, zo Beneden. Dezelfde wet gaat op voor de individuele mens. Je kunt je ware zelf niet zien zonder rekening te houden met de 1001 ikjes en sub-ikjes, die geen deel uitmaken van die Ware Ik. Metaforisch uitgelegd: mensen zien het licht niet omdat ze in duisternis leven.

Maar ik ben weeral aan het afdwalen...Nu dat we toch een korte studie maken van het instinctieve seksleven van sterfelijke wezens, belanden we in Zuid-Korea waar het alleroudste beroep ter wereld nog altijd niet wordt aanvaard. Nochtans is er veel vraag naar. Psychologisch gezien, spelen mensen die zich prostitueren de rol van het onderdanige slachtoffer, maken bij de ander remmingen los, en worden er dan ook (rijkelijk) voor betaald. Net zoals in onze gewesten floreert de prostitutie in dat Oosterse land, maar het aanbod heeft er het moeilijk.

Zij, die willen verleiden, en er hun kostje mee verdienen, worden gekortwiekt in hun doen en laten. Om die reden kwamen begin deze week in de hoofdstad Seoul honderden prostituees op straat om te demonstreren nadat de politie een razzia in de rosse buurt had gehouden.

Velen onder hen liepen er naakt bij en goten benzine over hun eigen lichaam. De eigenlijke bedoeling was om zichzelf in brand te steken omdat ze 'toch al ten dode waren opgeschreven'. Om die reden droegen al de anderen witte lijkwaden. Maar toeschouwers en politieagenten konden die zelfverbranding evenwel verhinderen...
Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht