ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Liefde doet pijn in de wereld van sadomasochisme

SM is een wereld heel apart. Ik heb geen enkel idee hoeveel er van zulke geestesgestoorden in onze wereld rondlopen, en anderzijds ben ik blij dat ik het niet weet.
door Tsenne Kikke - dinsdag 31 mei 2011 23:37

Je hebt misschien weleens gehoord van de uitspraak: "Een mens heeft een lichaam, maar is dat lichaam niet". Maar, indien dat zo is, wie of wat is de mens dan wel van zodra hij het lichaam even terzijde plaatst?

Een feit daarbij is: controleer dat lichaam, of het zal Jou controleren. Sommige mensen zijn dermate met dat lichaam vergroeid, dat ze het besef in zichzelf missen dat ze veel meer kunnen 'zijn', waardoor er aan de wensen, verlangens, begeerten, en dergelijke meer van dat lichaam wordt voldaan.

Van zodra een mens een studie begint te maken van hetgeen 'Zelfkennis' wordt genoemd - zijnde: het leren kennen van het Ware Zelf (een iets, dat niets met het stoffelijke lichaam te maken heeft), dan doet men er goed aan om tegelijkertijd om de verschillende menstypen van elkaar te leren onderscheiden.

Laten we beginnen met voorbeelden te vinden van menstypen 1.1.1, 1.2.1 en 1.1.2...

Geen verwijten, maar gewoonweg: vaststellingen

Als ik het goed begrijp is er een dispuut gaande tussen een Antwerpse hoer en het programma 'Reyers laat' van de VRT. In het tijdschrift 'Dag Allemaal' kun je er - naar het schijnt - alles over lezen. Mijn aandacht gaat eerder uit naar Hot Marijke's specialiteit, namelijk: SM. Een specialiteit, waarmee ze als het ware in de wieg werd gelegd - want, toen ze een twaalftal jaar oud was, droomde ze reeds van zulke zaken. En ze wil dat beroep blijven uitoefenen tot aan haar dood, beweert ze.

Naar het schijnt kunnen we noch sadisme, noch masochisme uit de hedendaagse maatschappij onmogelijk wegdenken. Je hebt, bijvoorbeeld, mannen die met plezier hun vrouw en/of kinderen afslaan; en - hoe vreemd het ook mag klinken: sommige vrouwen zijn er verlekkerd op. Sterker zelfs: sommige mensen betalen anderen om hen pijn te doen.

Sadomasochisme - een combinatie van sadisme: plezier in het aandoen van pijn, en masochisme: plezier in het ondergaan en onderdrukken van pijn - is een vorm van seksuele beleving waarin één of meerdere van de partner(s) de ander pijn laat ondergaan, extreme pijn zelfs; zó extreem zelfs, dat ik er niet dieper op wil ingaan. Extremere vormen zijn er ook, zoals wurgseks, anders gezegd: seksueel genot door het dichtknijpen van de keel, met of zonder hulpmiddelen.

Meestal draagt men een zwart lederen pak, of zwarte latex, gekend onder de naam 'lederseks'. Soms draagt men rond de heupen een ketting waaraan sleutels, of gekleurde zakdoekjes hangen. Hangen de sleutels, of zakdoekjes, aan de linkerzijde dan duidt dit op het feit dat het individu een sadist is; hangen ze op de rechterzijde, dan verkiest de persoon de rol van masochist te spelen. 't Is maar dat je het weet ...

Simund Freud ging er indertijd van uit dat ieder mens in zich de neiging tot onderwerping én de neiging tot overheersing draagt. Sadomasochisme is dan een cultivering van deze animale oerdriften. Soms wordt er gebruik gemaakt van rollenspelen, zoals Meester(es) & leerling(e)/slaaf/-vin, Gevangenis, ondervraging van een geheime agent(e), French Maid (Franse meid), pony-play (de sub wordt door middel van allerlei hulpstukken, zoals een anaal ingebrachte paardenstaart en een mondbit als een pony gedresseerd), middeleeuwse kerkers & inquisitie, nonnen, paters, biechtelingen/-es die zich laten kastijden, enzovoorts, enzovoorts. Maar men eindigt altijd met een beloning ...

Wat rollenspel betreft, is het overduidelijk dat een persoon met een sterke eigenwil zich zo nu en dan eens tot slaaf of slavin wil verlagen, en dat mensen met een zeer zwakke wil zich zo nu en dan eens de rol van meester(es) willen aannemen.

Enerzijds begrijp ik, dat er zeer veel zieke geesten rondlopen, die dankzij SM hun wilde fantasieën uitleven omdat ze in hun verbeeldingswereld leven. Anders gezegd: in de wereld van de hypnotische slaap - want, van een hoog niveau van bewustzijn kan er geen sprake zijn, vind ik.

Wel heb ik begrip voor prostituees, zoals de Hot Marijkes, omdat ze beantwoorden aan een vraag. Maar anderzijds zou ik hun cliënten toch eerder een psychiater aanraden, in plaats van hun geestelijke gestoordheid door een Hot Marijke te laten voeden en verder te laten aankweken.

Wat Hot Marijke onder SM verstaat, kun je in onderstaand YouTube-filmpje aanschouwen en aanhoren, indien je daarin geïnteresseerd bent, natuurlijk.

In tegenstelling tot mijn advies, is de weg naar de psychiater een verkeerde weg, die hoogstwaarschijnlijk niet tot het gewenste doel, namelijk: 'genezing', zal leiden, vinden de sm'ers. Deze mening is in sm-kringen ontstaan op basis van ervaring en onderlinge gesprekken daarover. Zij vinden het beter om de sm-gevoelens te accepteren en er iets mee te doen, bij voorkeur met een bijpassende partner: een dominant iemand, als men onderdanige gevoelens koestert, en een onderdanige als men dominante gevoelens wil botvieren. Zolang men geen controle over dat lichaam wil hebben, en die hersenkronkel aanvaardt, kan men er natuurlijk mee blijven leven.

Voor de mensen die aan Zelfkennis doen, en dan richt ik me vooral tot de enkele eclectici, is het interessant om de inhoud van zo'n Hot Marijke's brein te analyseren, uitgaande van de woorden die uit haar mond komen. Het klinkt allemaal onschuldig en doodnormaal. Hot Marijke is alleszins een menstype waar sommige individuen uit onze maatschappij nood aan hebben.

Tevens besef ik dat ik haar gratis reclame geef, extra reclame zelfs, want er bestaan reeds enkele filmpjes over haar op het internet - maar in ruil voor haar perverse, animale, en 'sm-kwalitatieve' uitleg, vond ik het wel verantwoord.

In elk geval, vermoed ik dat geen enkele ouder wenst dat zijn/haar kind zó geestelijk is gestoord dat ze andere gestoorden blijft bevredigen en er haar kostje mee verdient. Natuurlijk kan ik me vergissen ... Toch wordt SM bezongen en worden sommigen erdoor geïnspireerd. En, het waarom Ivan Heylen interesse in een Hot Marijke stelt, wil ik zelfs niet eens raden.Jong begonnen, is half gewonnen..Och, nu we het toch hebben over knotsgekke mensen in een knotsgekke wereld, kunnen we er gerust een beetje knotsgekke humor aan toevoegen, nietwaar?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht