ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vandaag, donderdag 6 januari 2011, komen alle Romeense heksen in opstand

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
donderdag 6 januari 2011 17:27

Roemenië telt tienduizenden heksen. De heksen komen vandaag in actie omdat ze vanaf deze maand belasting moeten gaan betalen. De heksen gaan niet de straat op om te demonstreren, maar gaan proberen onheil over regering en parlementsleden af te roepen door bijvoorbeeld het heksenkruid alruin in de Donau te sprenkelen.

De 63-jarige heksenkoningin Bratara Buzea, die in 1977 onder het regime van Nicolae Ceausescu gevangen werd gezet wegens hekserij, kondigde aan dat ze samen met andere heksen een brouwsel van kattenstront en dode hond zal maken en zweert: "Mijn vloeken werken altijd".


"Dit is een onzinnige wet. Wat valt er te belasten, als we nauwelijks iets verdienen?", zei de zelfverklaarde heks Alisia woensdag. "De parlementsleden kijken niet naar zichzelf, naar hoeveel zij verdienen, hun trucs. Ze stelen en komen naar ons toe om ons te vragen hun vijanden te beheksen."

Toch zijn niet alle heksen kwaad. "Het is een heel goede wet," zegt Mihaela Minca. "Het betekent dat onze toverkrachten worden erkend en ik kan nu mijn eigen praktijk beginnen."

Bijgeloof speelt in Roemenië tot op de dag van vandaag een belangrijke rol, onder alle lagen van de bevolking. Het is bekend dat president Traian Basescu en zijn medewerkers op bepaalde dagen paars dragen om het kwaad te bezweren. Ook dictator Ceausescu en zijn vrouw Helena hielden er een privé-heks op na.

De nieuwe belastingwet, die op 1 januari van kracht werd, is een van de maatregelen om de recessie te bestrijden. De wet moet de belastinginkomsten vergroten en belastingontduiking moeilijker maken.

Voorheen hoefden heksen, astrologen en waarzeggers, maar ook bijvoorbeeld balsemers, bedienden en rijinstructeurs zich niet registreren en dus ook geen belasting te betalen. Daar is met de nieuwe wet verandering in gekomen. Vanaf nu moeten ze ontvangstbewijzen aan hun cliënten afgeven, een kopij ervan behouden, en in hun belastingsaangifte weergeven. Ook worden ze nu verantwoordelijkheid gesteld indien ze mensen verkeerde toekomstvoorspellingen hebben meegeven.

'Is dit het einde van de hekserij?' is de vraag die men nu in Roemenië stelt.
Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht