ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paard evenaart kunstschilders, zoals: Willem de Kooning en Franz Kline - maar olifant wint !

Veel mensen, zelfs zij die zich kunstcritici noemen, kennen het verschil niet tussen kunst, iets kunstig en ware Kunst. Sommige dieren schilderen beter dan zogenaamde 'kunstschilders'. Oordeel voor jezelf.
door Tsenne Kikke - woensdag 24 november 2010 4:59

We hebben het reeds eerder gehad over de absurditeiten in de wereld van 'Kunst'. Nu werd de kunstwereld onlangs opgeschud door Maceba, dé nieuwe kunstschilder van wereldformaat. Maceba is een gewoon paard, dat geleerd heeft om enkele seconden, of minutenlang, een borstel in zijn bek te houden; een borstel, die vooraf in een pot verf werd gedopt. Natuurlijk zijn er mensen die er een diepere betekenis achter zoeken.

Ondertussen heeft de Arabische merrie reeds een dertigtal 'kunstwerken' gecreëerd, werken, sterk gelijkend op die van Willem de Kooning én op die van Franz Kline.

Toch zijn er enkele dingen spijtig aan, waaronder het feit dat het paard niet zelf haar eigen kleuren kan uitkiezen, en dat het geen handtekening onderaan elk werk kan plaatsen.

Natuurlijk brengt het een mens op ideeën: zo kun je een verfdoek op de grond leggen, de poten van enkele levende kippen in de verf doppen, en ze over datt doek laten rondlopen.

En, als we het internet afschuimen, komen we tot de vaststelling dat Maceba, noch Willem de Kooning, noch Franz Kline niet zo uniek zijn dan we eerst dachten. Zo vonden we Cholla, een hengst, die al 6 jaar lang kunstschildert ...

En, hieronder vind je dan nog enkele andere mededingers ...


[img

En de winnaar is ...Nota: Nu moet je wél weten, dat - vooraleer zo'n olifant kan 'schilderen' - het dier, naar het schijnt, net als circusdieren enorme pijnen heeft moeten doorstaan ... Dus is de vraag: doen we er - vooral als toerist - goed aan om er aandacht en fooien aan te besteden?... Of, kunnen we beter- hoe 'pijnlijk' het voor ons ook kan zijn - zowel de begeleider evenals de olifant, negeren als we daar zijn?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht