ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Aangezichten van onze verre, verre voorouders - ja, ook de jouwe, misschien

Wetenschappers zijn nog altijd op de zoek de voorlopers van de eerste menselijke wezens. Men staat reeds ver, toch ontbreken er nog verschillende schakels. Hopelijk zullen toekomstige opgravingen ons hierbij kunnen helpen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 16 juli 2010 4:10

Indien we jou een foto laten zien van één van jouw voorouders, zou je hem, of haar, dan nog wel herkennen? Uitproberen?... Je krijgt onmiddellijk die kans.

Dit is in elk geval een fascinerende fotogalerij met gezichten die men heeft samengesteld aan de hand van beender- en schedelfragmenten van over de gehele wereld. Onder deze modellen bevinden zich de 'Tournai', die 6,8 miljoen jaar geleden leefde, de 'Zinj', een volwassen man die 1,8 miljoen jaar geleden in Tanzanië leefde, en de 'Oude Man van La Chapelle' van 56.000 jaar geleden.

Laten we er eventjes Darwin bijhalen en daarna een 'Schepper'. Darwin zei ons duidelijk dat de mens en de apen van één en dezelfde apenlijn afstammen. Op een bepaald moment was er dus een splitsing. Eén lijn werkte verder aan de evolutie van de apensoorten, de andere lijn concentreerde zich op de ontwikkeling van de menstypen. En de menselijke bakermat ligt nog altijd in Afrika, naar het schijnt.

Wetende dat planeet Aarde reeds een 4,5 miljard jaren bestaat en de eerste menselijke prototypen ongeveer 2 miljoen jaar geleden op Aarde verschenen... is de nieuwe vraag: wanneer schiep God onze (symbolische) Adam en Eva? Enig idee ?

O ja, 'k weet wat er in de Bijbel staat en ook wat de Joodse geleerden ons trachten wijs te maken. Maar als we daar even geen rekening mee houden: is er een beter, 'wetenschappelijker' antwoord?

Ik heb jouw geduld misschien iets té lang op de proef gesteld. Ga nu maar gerust op zoek naar het beeld van jouw voorouder ... maar eerst nog een korte inleiding:

Eclecticus: Stel dat er een Schepper bestaat... vind jij het ook niet vreemd dat Hij zoveel miljoenen of miljarden jaren nodig had om die 'eerste mens' te creëren? Ik bedoel: kon Hij dat niet in eenmaal doen geschieden? Waarom al die experimentele tussenstappen? Enig idee?

Of, is er geen Schepper, en is alle leven op Aarde zomaar 'toevallig' ontstaan, beginnende bij een inslag van een komeet die grotendeels uit ijs bestond, en die ons - naast het water - ook de microscopisch kleine, allereerste levensvormen aanbracht?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht