ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

'Solar Dynamics Observatory' maakte spectaculaire foto's van onze Zon

Soms krijg ik het gevoel dat het Absolute de mens nodig heeft om Zichzelf beter te leren kennen en begrijpen. Om die reden is de mensheid misschien wel degelijk een belangrijke schakel in de evolutie van het universum, waaronder onze planeet Aarde.
door Tsenne Kikke - zaterdag 24 april 2010 5:21

Als er een godheid bestaat, een godheid die we ons mentaal kunnen voorstellen, doen we er misschien goed aan onze Zon iets meer aandacht te schenken. Wie of wat tenslotte geeft Moeder Aarde het Licht, de Warmte en het Leven ? Gurdjieff raadde ons indertijd aan om de filosofie van het Oosten te nemen, de wetenschap van het Westen - en, nadat beiden met elkaar zijn verbonden: "om dan te gaan zoeken".

Over wetenschap gesproken ... Het zonne-observatorium Solar Dynamics Observatory (SDO) van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA heeft unieke beelden van de zon gemaakt. Het zijn de allereerste beelden van het SDO dat NASA op 11 februari dit jaar lanceerde. De beelden geven unieke details van het hemellichaam en moeten de wetenschap meer inzicht geven van wat er op de zon gebeurt en wat de effecten ervan zijn op de Aarde.

Tijdens de vijfjarige missie zal het zonne-observatorium het magnetische veld van de zon onderzoeken en proberen te achterhalen welke rol de vuurbol speelt op ons klimaat. NASA is ervan overtuigd dat het SDO een enorme impact zal hebben op de ruimtewetenschap.

Het SDO slaagde er ook in om de eerste hoge-resoultiemetingen van zonnevlammen te maken. Die worden, net als zonnewinden en immense uitbarstingen, veroorzaakt door het magnetisch veld. Het uitgespoten materiaal vormt dan een wolk, die in onze atmosfeer kan terechtkomen en immense magnetische stormen kan teweeg brengen.

Dat ruimteweer wil NASA beter kunnen voorspellen dankzij de gegevens van het SDO. Het ruimteweer kan namelijk storingen in de elektromagnetische velden op Aarde veroorzaken. Zo kan de stroom uitvallen, de communicatie met het luchtverkeer mislopen en ruis kan het telefoonverkeer grondig verstoren.
Heb jij een 3D-brilletje ?...Voor de Eclecticus: Het Voynichmanuscript is een mysterieus, geïllustreerd handschrift met een onbegrepen inhoud. Het werd in de 15e eeuw door een onbekende auteur geschreven. Het schrift, geschreven in een onbekende taal, is nog niet ontcijferd.

Het is onderwerp geweest van veel onderzoek door professionele cryptografen en amateurcryptografen, inclusief roemrijke codebrekers uit de Tweede Wereldoorlog. Geen van allen heeft ook maar een enkel woord ontcijferd. Al die mislukte pogingen hebben het Voynichmanuscript tot de Heilige Graal van de cryptografie gemaakt, maar ook het vermoeden versterkt dat het niets anders is dan een goed uitgewerkte grap: een opeenvolging van betekenisloze lettertekens.

Het boek is genoemd naar de Pools-Amerikaanse boekhandelaar Wilfrid M. Voynich, die het in 1912 in handen kreeg. Op dit moment is het eigendom van de Universiteit van Yale. De eerste facsimile-editie werd uitgegeven in 2005. Maar de kans is groot, beweren sommigen, dat de gehele inhoud een soort van grap was, en dus nep.

Heb jij van dit manuscript ooit een eigen mening gevormd?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht