ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Openbaart armoede stilaan de ware aard van de mens ?

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
dinsdag 8 december 2009 19:48

De wereld draait - onder andere - vooral rondom macht, geld en seks. Macht moet een mens verwerven, geld ook, maar seks is het meest gemakkelijke te verkrijgen, omdat elke mens het 'gereedschap ervan' met zich meedraagt. Seks bedrijven is in wezen het energetische gedeelte van een medemens binnendringen, en er zich mee ver-1-igen. Via stimulatie verhoogt men het trillingsgetal van de innerlijke energieën. Dankzij deze verhoging doet een mens aan 'veredeling': het ruwe wordt als het ware verfijnd. Het is een zuivere menselijke eigenschap waarover dieren niet kunnen beschikken. In het kort: je kunt het zo'n beetje vergelijken met koken. Via de kookkunst veredelt men de ruwe grondstoffen. Dieren koken niet.

Natuurlijk zijn er maar zeer weinige personen bewust van het alchemistische gedeelte in de mens. Om deze reden worden parels als parels behandeld en niet zomaar te grabbel gegooid, behalve de zelfgekweekte. Wie is er tenslotte in dat onderwerp écht geïnteresseerd? Ik heb het over zijns-mensen, niet over weetjes-mensen.

Herhaaldelijk vermeld ik het feit dat we in een knotsgekke wereld leven. Je moet geen volgeling van een Jezus worden om vroeg of laat in te zien dat mensen als het ware slapen. Ze slapen in een lichaam, dat eerder een gevangenis is geworden dan een voertuig van 'iets anders in zichzelf'. Erger nog: ten gevolge van die slaap denken velen dat ze dat lichaam zijn. Telkenmale ze het woordje 'ik' uitspreken, vermelden ze die lichaamsidentificatie. En ja: mensen, die slapen, kunnen nu niet anders doen dan dromen, zichzelf dingen verbeelden, of fantaseren. Met andere woorden: dingen, eigen aan die slaap. Boeddha, bijvoorbeeld, droomde nooit, zelfs niet in zijn nachtelijke slaap. Dat wordt althans beweerd...

Maar, hoe gaan 'mensen' met dat lichaam om? En, in welke mate springen ze met die innerlijke energieën om? Want, alles is energie, nietwaar? Ook het lichaam, dat in wezen uit atomen is samengesteld en uit meer 'leegte' bestaat dan uit 'volheid'.

'Rond seks en een hoer haar kont draait de gehele wereld rond,' is een oeroude uitspraak. Toch verwittigde Boeddha ons reeds met de wijze woorden: "Als je een hoer omarmt, omarm je een dode." Waar of onwaar? Ik wil het niet uittesten, maar: waar rook is, is vuur - en als je met vuur speelt, kan een mens zijn vingers verbranden. Andere lichaamsdelen ook.Zo lazen we vandaag dat steeds meer vrouwen de klusjesman in natura wensen te betalen. De economische crisis zet aan tot prostitutie, oftewel, zegt de definitie van het woord: het verlenen van seksuele diensten in ruil voor betaling in geld, goederen of kostbaarheden.

Naar schatting zijn er in Nederland 20.000 tot 30.000 fulltime prostituees, waarvan ongeveer de helft afkomstig is uit het buitenland. In België zou het gaan om circa 30.000 prostituees, waarvan minstens de helft uit het buitenland afkomstig is. Nu krijgen de beroepsprostituees dus meer concurrentie ten nadele van hun inkomen. Met andere woorden: het industriële probleem van' goedkope arbeiders uit het Oostblok aan te trekken', verspreidt zich nu als een donkere inktvlek in de prostitutiewereld en wel binnenin onze eigen grenzen.

Op ruilsites duiken steeds meer advertenties op van vrouwen die een dringende klus te klaren hebben, maar enkel willen, en/of kunnen betalen, in natura. De Nederlandse krant 'De Telegraaf' kwam deze nieuwe trend op het spoor. De krant diepte enkele advertenties op die niets aan de verbeelding overlaten.

"Ik zoek een klusjesman met rechterhanden. Ik ben aan het verhuizen en aan mijn nieuwe huisje valt nog veel te doen. Schilderwerk, timmerwerk, plankjes ophangen. Ik heb de financiële middelen niet voor al die kosten, Kan ik je hele goede seks aanbieden als tegenprestatie? Dan handelen we het in natura af en zal ik je fijn verwennen na gedane arbeid. En dat komt niemand te weten. Kusjes," schrijft Tine, een 36-jarige uit het Nederlandse Waddinxveen in de rubriek 'Betaling in natura' op www.sexmarkt.nl.

"Wel," antwoordde Jessy Lynn (= schuilnaam op website) uit het Belgische Hoogstraten, "alles is afhankelijk van het aantal uren dat de klus in beslag neemt en wat die man zijn uurtarief is. Stel dat zijn tarief 30 euro per uur is, dan hanteer ik 150 euro per uur. Dus voor elke 5 uur krijgt hij de beloofde seks."

Het vreemde is wel, dat die dame zich er niet van bewust is dat ze zichzelf prostitueert - want, zei ze in een interview met een man van 'De Telegraaf': "Als ik geld zou vragen voor die dienst zou mijn partner er niet mee akkoord gaan. Hier gaat het om een doel, om een schilderwerk dat je in natura betaalt. Het is een heel ander iets dan als je in de prostitutie zou gaan..." Nu dat we het toch over armoede hebben: zalig dan ook de armen van geest.

Ook Tine rekende al eerder af in natura. "Hoe denk je dat ik aan mijn belastingman kom?" zei ze met een big smile. "Mijn vriend en ik zijn vrijdenkend. Hij geniet als ik geniet en heeft er geen enkel probleem mee, integendeel. Hij zei: doen!" Over zijn 'beloning' hoeft de klusjesman, die Tine zoekt, niet in te zitten. "Ik beloon goed als hij goed werk levert. Dat noemt men het zakelijke met het prettige combineren."

Mannen spelen daar natuurlijk op in, met dubbelzinnige advertenties zoals: "Viriele man klaart klusjes op voor een prikje." De rubriek bevat dus ook advertenties van vakmannen - stukadoors, schilders, maar ook boekhouders - die willen klussen, maar niet in euro's hoeven te worden afgerekend. Met andere woorden: naast hoeren zijn er dus ook hoerenlopers. Ik bedoel: meestal wordt de vinger naar de vrouw gewezen, niet naar de mannen die haar 'bezoeken'. Anderzijds begrijp ik dat weinig mannen bij hun eigen vrouw aan hun lichamelijke trekken komen ., en d at Liefde slechts te vinden is in gedichten en in liedjes - of, in de verbeeldingswereld.

Op de seksmarkt zijn in enkele weken tijd tientallen advertenties verschenen van vrouwen die financieel met hun rug tegen de muur staan. Een nieuwe trend lijkt het, mede ingegeven door de aanhoudende crisis waardoor steeds meer mensen onder het bestaansminimum terechtkomen.. Vorige week nog meldde Centraal Bureau voor de Statistiek dat inmiddels 545.000 huishoudens in Nederland moeten rondkomen van een inkomen onder het minimumloon. In België is het niet veel beter, vooral indien we rekening houden met het feit dat het slechts 10,5 miljoen inwoners telt, ten opzichte van 16 miljoen in Nederland.

Vroeger moest men de broeksriem aanspannen als men het financieel moeilijk had en weinig te eten. Nu maakt men de broeksriemen los.

"Betaling in natura lijkt een nieuwe trend," bevestigde webmaster Bram van sexmarkt.nl. "In deze tijden van economische crisis is het voor veel mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ons motto is: 'ook tijdens de recessie de broekriem los'. Veel vrouwen vinden het best spannend om zo'n avontuur te beleven. En er zijn talloze mannen die zeer handig zijn en graag een dame willen helpen met bijvoorbeeld wat klusjes in huis."

Bram heeft nog een advies voor vrouwen die overwegen om ook te gaan betalen in natura: "We merken dat voor veel vrouwen het idee in het begin even 'wennen' is. Dames die twijfelen, adviseren wij om rustig aan te beginnen. Plaats gewoon vrijblijvend eens een advertentie en kijk naar de reacties. Bouw vervolgens wat email- of msn-contact op en als het klikt, spreek dan eens af in een kroeg. In dit opzicht werkt het natuurlijk net zo als bijvoorbeeld Relatieplanet."

En, dames: zorg ervoor dat (1) ofwel mijnheer er iets van afweet - of, (2) dat je tenminste op voorhand weet wanneer hij thuiskomt.De fiscus zou kunnen zeggen: dit is loon in natura. Heeft de Belastingdienst zich ook al gemeld? Tine: "Nee, maar als dat zou gebeuren, ben ik benieuwd naar hun verhaal en argumenten. Het zou wel iets voor de Belastingdienst in Nederland zijn om ook dit prima idee te verpesten."

Besluit: gelukkig bezit de meerderheid van de bevolking teveel zelfrespect om zichzelf zo te verlagen. Toch het is niet omdat een dame zich mooi kleed, of omdat een man pak en das draagt, dat men respect heeft voor dat Zelf in de mens.

Anderzijds... laat hij, of zij, die vrij is van alle zonde de eerste steen werpen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht